Van Gaal geeft bijna driehonderd miljoen uit bij United

Reacties

Morgan Schneiderlin voegt zich in een illuster rijtje Louis van Gaal-aankopen. Een jaar na zijn komst bij Manchester United kan de Nederlander bijna een volledig elftal met eigen aanwinsten binnen de lijnen brengen.

Van Gaal geeft bijna driehonderd miljoen uit bij United

Het beeld van Van Gaal als klassieke oefenmeester die zijn team bouwt door zijn spelers beter te maken, strookt bij United niet met zijn uitgavenpatroon. Bij Manchester United laat hij het geld graag rollen. De totale kostenpost bedraagt inmiddels bijna driehonderd miljoen euro. De transferuitgaven van 193,5 miljoen euro in zijn eerste seizoen leverden een vierde plaats in de Premier League op.

Deze zomer begint de winkelwagen van de Mancunians wederom aardig gevuld te raken. De koopwoede van Manchester United resulteerde in de huidige transferperiode al in de komst van Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin. De Engelse grootmacht betaalde ruim honderd miljoen euro voor bovenstaand viertal.

Naast de coach zelf arriveerden Ángel Di María, Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo, Daley Blind en Falcao vorig seizoen in het Theatre of Dreams. Laatstgenoemde werd overigens gehuurd van AS Monaco en speelt inmiddels voor concurrent Chelsea. In de eerste seizoenshelft wist Van Gaal ook nog de transfervrije Víctor Valdés te strikken voor een rol als reservedoelman.

De toch al niet geringe druk op de schouders van de voormalige bondscoach zal gezien het uitgavenpatroon alleen maar toenemen. Met een dergelijk kostenplaatje is voor Van Gaal het kampioenschap geen ambitie, maar een keiharde eis.

Het elftal dat te formeren is van de aankopen:
Víctor Valdés; Matteo Darmian, Marcos Rojo, Luke Shaw; Ander Herrera, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Daley Blind, Ángel Di María; Radamel Falcao (reeds vertrokken), Memphis Depay. (Bas van den Hoven)

Aankopen Van Gaal bij Manchester United
Naam Bedrag
Ángel Di María (Real Madrid) 75 miljoen
Luke Shaw (Southampton) 37,5 miljoen
Ander Herrera (Athletic de Bilbao) 36 miljoen
Morgan Schneiderlin (Southampton) 35 miljoen
Memphis Depay (PSV) 27,5 miljoen
Marcos Rojo (Sporting Lissabon) 20 miljoen
Bastian Schweinsteiger (Bayern München) 20 miljoen
Matteo Darmian (Torino) 18 miljoen
Daley Blind (Ajax) 17,5 miljoen
Radamel Falcao (AS Monaco) 7,6 miljoen (huursom)
Totaal 294,1 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.