'Van Gaal gaat in winterstop defensie versterken'

Bayern München presteert teleurstellend en die onvrede heeft zijn weerslag ook op de transferpolitiek. Trainer Louis van Gaal wil in de winterstop nieuw bloed voor zijn defensie.

'Van Gaal gaat in winterstop defensie versterken'

Van Gaal zag in de zomer geen aanleiding zijn selectie te versterken. Maar het vertrouwen in zijn selectie is geslonken. 'Ik had het gevoel dat het beter was met deze spelers door te gaan. Maar nu zien we dat het niet lukt.'

Inmiddels zou Van Gaal bezig zijn na te denken over hoe hij zijn selectie in de winterstop de benodigde kwaliteitsinjectie kan geven. Volgens Bild ligt de prioriteit bij een topverdediger. Vooral Daniel Van Buyten en Diego Contento, hij is momenteel geblesseerd, moeten vrezen voor een rol op het tweede plan.

Hoewel Bayern afgelopen zomer in de markt was voor Gregory van der Wiel, is de Ajacied ogenschijnlijk geen optie meer. Aangezien de Oranje-international met Ajax al in de Champions League uitkwam, is hij na de winterstop op de Europese velden niet inzetbaar voor Bayern. Om diezelfde reden is Fábio Coentrão (Benfica) afgevallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen