Van Gaal en Romero na zes jaar in Manchester herenigd

Reacties

Manchester United heeft zijn vijfde versterking van deze transferperiode binnen. De ploeg van manager Louis van Gaal legde de transfervrije Sergio Romero voor drie jaar vast, met een optie op een vierde seizoen.

Van Gaal en Romero na zes jaar in Manchester herenigd

De 28-jarige doelman zat zonder club nadat zijn verbintenis Sampdoria was afgelopen. Romero stond vier seizoenen onder contract bij de club uit Genua, maar kwam in die periode tot slechts officiële 74 officiële wedstrijden. In het seizoen 2013/14 werd hij verhuurd aan AS Monaco, maar ook daar zat hij vaak op de reservebank.

Romero wordt op Old Trafford herenigd met Van Gaal. Beiden werkten twee seizoenen samen bij AZ, waarvoor de doelman in totaal 112 duels onder de lat stond. In het seizoen 2008/09 werd Romero landskampioen met de Alkmaarders en was hij met slechts 22 tegentreffers de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie.

In dienst van de Alkmaarders debuteerde Romero op 9 september 2009 onder bondscoach Diego Maradona als international van Argentinië. Inmiddels staat de teller van Romero al op 62 interlands, waarmee hij de doelman is met de meeste wedstrijden namens La Albiceleste. Eerder dit jaar passeerde hij Ubaldo Fillol (58 caps). Met Argentinië verloor hij in 2014 de WK-finale van Duitsland en een jaar later was Chili te sterk in de eindstrijd van het toernooi om de Copa América.

United heeft op dit moment met David de Gea, Sam Johnstone, Anders Lindegaard en Víctor Valdés al vier keepers onder contract staan, maar laatstgenoemde komt niet meer in de plannen van Van Gaal voor. De Gea, die een medio 2016 aflopend contract heeft, staat al maanden in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid. De vraag blijft evenwel of De Gea uiteindelijk zal verkassen, aangezien Real ook al Kiko Casilla vastlegde.

Van Gaal haalde eerder deze transferperiode Matteo Darmian (Torino), Memphis Depay (PSV), Morgan Schneiderlin (Southampton) en Bastian Schweinsteiger (Bayern München) al naar Manchester.

Droom
'Ik ben uitermate blij dat ik voor de grootste club ter wereld mag gaan spelen', vertelt de Argentijn op de website van Manchester United. 'Dit is een droom die uitkomt. Louis van Gaal is een fantastische manager en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan tijdens deze nieuwe uitdaging.'

Van Gaal noemt Romero 'een heel getalenteerde doelman'. 'Hij was in onze tijd bij AZ nog een jonge doelman en ik ben blij dat ik hem nu naar United heb kunnen halen. Hij heeft vorig jaar zomer een geweldig WK beleefd. Hij is een zeer waardevolle aanvulling voor onze selectie en ik kijk ernaar uit hem weer te zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.