Van Gaal eens met Wenger: 'Champions League belangrijkste'

Reacties

De FA Cup winnen met Manchester United is prachtig, maar volgens manager Louis van Gaal is deelname aan de Champions League prioriteit nummer 1.

Van Gaal eens met Wenger: 'Champions League belangrijkste'

'Ik wil altijd aan alle doelstellingen voldoen, en onze doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen. Een prijs zou fantastisch zijn, zowel voor de spelers als voor mezelf', zegt Van Gaal op de website van wereldvoetbalbond FIFA. 'Maar als je de FA Cup wint, zit je niet in de Champions League.'

'Bij de eerste vier eindigen zou een fantastisch resultaat zijn voor Manchester United', aldus de voormalige bondscoach van Oranje. Maandag staat voor Manchester United de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi op het programma tegen Arsenal. Ook voor Arsène Wenger, de manager van Arsenal, staat Champions League-voetbal op de eerste plaats.

'Arsène Wenger heeft gelijk. Voor een club is deelname aan de Champions League het hoogst haalbare en daarom zegt hij dat', aldus Van Gaal over zijn Franse collega van Arsenal. Van Gaal moet het op Old Trafford stellen zonder de geblesseerde Robin van Persie en de geschorste Jonny Evans. In de strijd om de Champions League gaat het vooralsnog goed bij zowel United als Arsenal. The Red Devils bezetten de vierde plaats, terwijl Arsenal derde staat met één punt meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.