Van Gaal: 'Di María kan de beste speler ter wereld zijn'

Reacties

Louis van Gaal is het niet eens met de felle kritiek op Ángel di María. Volgens de manager van Manchester United heeft de Argentijn tijd nodig zich aan te passen.

Van Gaal: 'Di María kan de beste speler ter wereld zijn'

Met een transfersom van 75 miljoen euro is Di María de duurste speler aller tijden van United, maar dat betekent volgens Van Gaal niet dat er direct wonderen mogen worden verwacht van de 26-jarige aanvaller. De manager stelt dat Di María zoals iedere andere speler last heeft van aanpassingsproblemen.

'Dat komt vooral door het tempo van wedstrijden in de Premier League', aldus Van Gaal over de afgelopen zomer van Real Madrid gekochte Argentijnse international. 'Daarnaast moet hij zich aanpassen aan een nieuwe cultuur en nieuwe omgeving. Dat is niet gemakkelijk.' Overigens menen critici dat Van Gaal zelf debet is aan die aanpassingsproblemen, door Di María vrijwel wekelijks op een andere plek te posteren.

Kritiek
Van Gaal voedde de kritiek op Di María door hem afgelopen zaterdag tegen Sunderland (2-0 overwinning) al in de rust te vervangen. De Nederlander was echter niet in het bijzonder ontevreden over zijn Argentijnse ster. 'Iedere voetballer kan een keer een mindere wedstrijd spelen', legt hij uit. 'Di María was niet de enige die een slechte dag had. Hij kan in onze volgende wedstrijd (woensdagavond uit tegen Newcastle United, red.) zo de beste speler ter wereld zijn.'

De manager is er dan ook totaal niet bang voor dat Di María zal mislukken in Manchester. 'Alles gaat prima met hem. Hij traint goed en verder is er geen enkel probleem met hem.' Di María speelde tot nu toe negentien competitieduels voor United, waarin hij drie keer scoorde.

Dit zei Van Gaal eerder over Di María.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.