Van Gaal: Champions League na remise op Stamford Bridge

Reacties

Louis van Gaal kan zich in ieder geval opmaken voor de voorronden van de Champions League. De vierde plaats kan Manchester United alleen in theorie nog ontgaan, nu Chelsea en Liverpool zondag met 1-1 hebben gelijkgespeeld. Manager José Mourinho en zijn spelers deden niet echt hun best om de oude leermeester van de Portugees een goede dienst te bewijzen.

Van Gaal: Champions League na remise op Stamford Bridge

Van Gaal zei na de 2-1 overwinning op Crystal Palace er nog op te rekenen dat Chelsea zou winnen van Liverpool. Na vijf minuten toonde de kersverse kampioen nog alle bereidheid om aan dat verzoek te voldoen. John Terry kopte raak uit een corner van Cesc Fabregas, die even daarvoor geel kreeg voor een harde tackle op de enkels van Raheem Sterling.

De 39ste competitiegoal van Terry, die met dat aantal de meest trefzekere verdediger uit de Premier League-historie is, kreeg echter geen vervolg. Behoudens enkele gevaarlijke spelhervattingen en een fraaie combinatie tussen Fabregas en Loïc Rémy maakte Chelsea weinig aanstalten om de score op te voeren. Dat met Kurt Zouma, Filipe Luís, John Obi Mikel en Ruben Loftus-Cheek vier reserves in de basis stonden zei ook al iets over de bedoelingen van Mourinho.

Steven Gerrard balt zijn vuist na de 1-1. Toen de Liverpool-icoon tien minuten voor tijd werd gewisseld, applaudisseerde Mourinho voor hem. Gerrard vertrek na dit seizoen naar LA Galaxy.
Steven Gerrard balt zijn vuist na de 1-1. Toen de Liverpool-icoon tien minuten voor tijd werd gewisseld, applaudisseerde Mourinho voor hem. Gerrard vertrek na dit seizoen naar LA Galaxy.

Het gaf Liverpool de hoop dat er ondanks de vroege achterstand toch wat te halen viel op Stamford Bridge. De gelijkmaker vlak voor rust van Steven Gerrard, die met een kopbal via de grond Thibaut Courtois passeerde terwijl hij volledig werd vrijgelaten bij een vrije trap, blies die hoop nog meer leven in. Meteen na de hervatting had de eerste thuisnederlaag van Chelsea gestalte kunnen krijgen, maar Philippe Coutinho schoof de bal net naast het doel van Courtois.

Die poging in de 49ste minuut was een van de laatste echte hoogtepunten van de feestwedstrijd van Chelsea, al was Coutinho vlak voor tijd met een van richting veranderd schot nogmaals dicht bij de 1-2. Courtois redde, waardoor Manchester United zo goed als zeker is van de vierde plaats. Het doelsaldo van The Reds (50-39) is te slecht om de ploeg van Van Gaal (61-36) met een achterstand van zes punten in de laatste twee duels nog te passeren. United heeft met twee duels te gaan ook nog zicht op de derde plek die recht geeft op deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De Mancunians hebben twee punten achterstand op nummer drie Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.