Van Gaal botst met pers: 'Jij wordt morgen ontslagen'

Reacties

Louis van Gaal is na afloop van Chelsea - Manchester United (1-1) in aanvaring gekomen met journalisten. De manager was de speculatie over zijn toekomst op Old Trafford opnieuw spuugzat.

Van Gaal botst met pers: 'Jij wordt morgen ontslagen'

Van Gaal kreeg na de remise een vraag waarin verondersteld werd dat hij na dit seizoen zal worden vervangen door José Mourinho. 'Heb jij met Ed Woodward (bestuursvoorzitter, red.) gesproken?', beet Van Gaal die journalist toe.

'Maar de club ontkent de verhalen niet', counterde de journalist, tot frustratie van Van Gaal. 'Waarom zou de club verhalen moeten ontkennen die jij verzint?' De verslaggever zei vervolgens dat Van Gaal helemaal geen idee had van wat hij geschreven had. 'Oké, dus je hebt met niemand gesproken en je verzint een verhaal bij elkaar. En dan vraag je van mij dat ik antwoord aan jou geef. Dat doe ik niet. Moet ik anders nu gaan roepen dat jij morgen wordt ontslagen? Geef je naam maar, dan kan ik dat even aankondigen. Wat zou jouw vrouw daar van vinden?

Later in de persconferentie bracht een andere journalist Van Gaals illustere voorganger Sir Alex Ferguson ter sprake. 'Schrijf jij maar wat je schrijven wilt. Misschien herinner jij je ook de beginjaren van Ferguson bij deze club nog?', reageerde Van Gaal. De journalist zei dat hij daar te jong voor was. 'Ga dan maar statistiek studeren', sloot de Nederlander af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.