Van Gaal blijft ongeslagen bij United

Reacties

Ook zijn derde oefenduel als manager van Manchester United heeft Louis van Gaal winnend afgesloten. Internazionale werd bij een 0-0 stand na officiële speeltijd in een strafschoppenserie verslagen: 5-4.

Van Gaal blijft ongeslagen bij United

De ontmoeting met Inter in het kader van de vriendschappelijke International Champions Cup was een bijzondere. Nemanja Vidic, die jarenlang de defensie van United aanstuurde, stapte eerder deze zomer immers over naar Inter en stond in de basis tegen zijn oude werkgever.

De Serviër was met kopballen twee keer kansrijk, maar trof geen doel. United, dat wederom in een systeem met drie centrumverdedigers speelde, creëerde veel meer kansen. Wayne Rooney, Phil Jones, Nani en Wilfried Zaha kregen de bal stuk voor stuk niet in het doel van de Italianen. Strafschoppen moesten daardoor uitkomst bieden in Washington en deze namen de Engelsen, dankzij een misser van Marco Andreolli, het beste: 5-4. Opmerkelijk is dat Van Gaal net als op het WK tegen Costa Rica zijn doelman (Anders Lindegaard) verving voor een strafschoppenspecialist, David de Gea.

United rekende in het vriendschappelijke toernooi eerder al af met AS Roma (3-2). Zaterdag wacht voor Van Gaal het afsluitende duel in de groepsfase. Real Madrid is dan de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.