Van Gaal bezoekt Bayern, Van Persie kon naar Rangers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal bezoekt Bayern, Van Persie kon naar Rangers

'Toen ik bij Feyenoord wilde vertrekken, sprak ik met Dick Advocaat die trainer was bij Glasgow Rangers. Hij was geïnteresseerd, ik was geïnteresseerd, ik was klaar om te gaan. Maar ze moesten eerst een speler verkopen, voordat ze mij konden halen. Ik weet niet wie het was, dat heeft Dick me nooit verteld. Uiteindelijk ging ik naar Arsenal, ook geen slechte stap, haha.'
• Robin van Persie onthult dat zijn loopbaan ook heel anders had kunnen lopen…

• Bayern München speelt morgenavond in de Champions League uit tegen Manchester City. Die gelegenheid greep Manchester United-manager Louis van Gaal aan om een bezoekje te brengen aan het hotel waar de Duitsers verblijven. Engelse kranten doken er direct bovenop en weten met stelligheid te melden dat Van Gaal aldaar onderhandelde over de komst van Xherdan Shaqiri.

• Een paar weken geleden stond Newcastle United nog onder de degradatiestreep, maar nu staat de club op een plek die recht geeft op deelname aan Europees voetbal. Vanwege die omwenteling beloont manager Alan Pardew zijn selectie met een tripje naar Amsterdam. Na de kraker tegen koploper Chelsea van 6 december gaan The Magpies een paar dagen de hort op. Ex-Ajacieden Vurnon Anita en Siem de Jong kunnen de Engelse delegatie ongetwijfeld de weg wijzen…

'Cristiano ziet er goed uit, maar ik ben net wat langer. Wie mij zou moeten spelen in een film? George Clooney. Hij heeft stijl.'
• Graziano Pellè, spits van Southampton, toont zich allesbehalve bescheiden.

• Na de 2-1 overwinning op bezoek bij Arsenal nam manager Louis van Gaal van Manchester United uitgebreid de tijd tijdens de persconferentie, maar de persdame greep in. 'Zij is de baas', lachte Van Gaal, die daarop zijn praatje beëindigde.

'Ik denk alleen maar aan mezelf verbeteren en ik hoop dat ik als Zidane kan worden.'
• Zinedine Zidane vierde grote successen bij Juventus en werd drie keer verkozen tot Wereldspeler van het Jaar. Paul Pogba hoopt in de voetsporen van zijn landgenoot te treden, maar of hij ook eindigt bij Real Madrid weet de Fransman nog niet. 'Real Madrid is een grote club, maar dat is Juventus ook. Ik voel me goed in Italië, iedereen voelt als familie.' (La Gazzetta dello Sport)

• Vorig seizoen won Cristiano Ronaldo de Gouden Bal en boze - Catalaanse - tongen beweerden dat dat vooral kwam omdat de stemtermijn werd verlengd nadat de aanvaller van Real Madrid in de play-offs om een WK-ticket een glansrol vertolkte namens Portugal tegen Zweden. Nu Lionel Messi zich sinds zaterdag topscorer aller tijden van de Primera División mag noemen, vindt El Mundo Deportivo dat de Argentijn de Gouden Bal moet winnen. Probleem is echter dat er tot afgelopen vrijdag gestemd kon worden. Als het aan de krant ligt, moet er opnieuw gestemd kunnen worden.

• Hij is al 41 jaar, maar Cuauhtemoc Blanco bewees afgelopen weekend nog altijd belangrijk te kunnen zijn. Namens Puebla scoorde hij van grote afstand.

'Vroeger was ik met kerst altijd vrij.'
• Het is in Engeland traditie om tijdens de Kerstdagen te voetballen, maar manager Ronald Koeman van Southampton moet daar nog aan wennen. Sterker nog, eigenlijk vindt hij het gekkenwerk. 'Wij hebben geen 24 spelers van hetzelfde niveau. Bovendien hou ik er niet van mijn team op zeven posities te wijzigen.' (Sky Sports)

'Sergio Ramos is in mijn optiek een fantastische speler, maar voor zover ik weet is hij geen dokter.'
• Chelsea-manager José Mourinho baalt van de uitspraken van Sergio Ramos, die eerder zijn vraagtekens zette bij de blessures van Diego Costa en Cesc Fabregas. Het duo moest onlangs afzeggen voor het nationale elftal van Spanje. Mourinho maakte zich juist druk om Vicente del Bosque, aangezien de bondscoach besloot om Fabregas bij de nationale ploeg te onderzoeken. De middenvelder bleek inderdaad geblesseerd. 'Kompany speelde toch ook niet met België en daarna wel met Manchester City?', voegde Mourinho er aan toe.

• Twee maanden geleden maakte Mink Peeters de overstap van Ajax naar Real Madrid en het zestienjarige talent staat nu al op de voorpagina van Marca. Naast Marco Asensio behoort hij namelijk tot de grootste talenten in de jeugdopleiding, terwijl Martin Ødegaard moet volgen. Britse media maakten afgelopen weekend al melding van een akkoord tussen Strømsgodset en De Koninklijke over het Ajax-doelwit.

'Ik riep Ibrahimovic bij me en zei hem "Jij bent even goed als Van Basten" en liet hem een video zien met al zijn doelpunten.'
• Onder de hoede van Fabio Capello groeide Zlatan Ibrahimovic uit tot een wereldtopper en de toenmalige Juventus-trainer verklapt hoe hij Ibrahimovic kort na zijn komst van Ajax motiveerde. (UEFA-website)

'Het klinkt gek, maar voor mij is het gemakkelijker om in de Eredivisie te voetballen dan in de Jupiler League.'
• Dankzij een geweldige voorbereidende actie van Mimoun Mahi hield FC Groningen een punt over aan het thuisduel met koploper PSV en de van Sparta Rotterdam overgenomen aanvaller voelt zich dan ook uitstekend thuis in de Eredivisie. 'Dat heeft vooral te maken met de strijdwijze van tegenstanders. Op dit niveau houden de spelers van voetbal. Waar ze in de Jupiler League van houden? Ik heb geen idee. Beuken, denk ik.' (AD)

• Meevoetballende keepers hebben vaak een streepje voor, maar Alireza Beiranvand van Naft Tehran liet afgelopen weekend zien ook met een verre uitworp belangrijk te zijn. Dankzij zijn geweldige assist kon Gholamreza Reaei scoren.

'Het is een ode aan mijn moeder. Die vertelde me altijd dat ik me netjes moest scheren.'
Dat zei PEC Zwolle-trainer Ron Jans aan het einde van de persconferentie na afloop van het duel met FC Twente. Daarmee doelde Jans onder anderen op twee verslaggevers van Voetbal International. 'Als ik dan de journalisten Geert-Jan Jakobs en Taco van den Velde van Voetbal International zie zitten, denk ik: jongens scheer je toch netjes. Ik vind dat mensen er verzorgd moeten uitzien', aldus de coach van Zwolle.

VI-verslaggever Marco Timmer steunt zijn collega's op Twitter:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.