Van Gaal bepaalt, knock-out door sneeuwbal en intieme Pep

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal bepaalt, knock-out door sneeuwbal en intieme Pep

'Omdat ik een spits ben, wil de manager dat ik met een 9 op mijn rug speel'
• Dat Louis van Gaal graag de touwtjes in handen heeft over de meest uiteenlopende zaken is in Nederland bekend. Ook bij Manchester United is het duidelijk geworden dat de Nederlandse manager overal bovenop zit. Zo wilde Van Gaal dat de jonge centrumspits James Wilson vanaf heden gaat spelen met rugnummer 49 in plaats van 47. (MUTV)

• CSKA Sofia-trainer Stoycho Mladenov werd tijdens de stadsderby tegen Levski Sofia op zijn hoofd geraakt door een sneeuwbal, die vanaf de tribune werd gegooid. De trainer ging naar de grond, maar de vraag is: is het wel of geen schwalbe?

Tony Fernandes vertelde klaar te zijn voor de Premier League-wedstrijd van maandagavond tegen Aston Villa. De voorzitter van Queens Park Rangers haakte voorafgaand aan de 2-0 zege in op het voorval tussen Harry Redknapp en middenvelder Abdel Taarabt, die volgens de manager van QPR kampt met overtollige kilo’s en daardoor niet hoeft te rekenen op een basisplaats.

Pep Guardiola ongewenst intiem bij vierde vrouw.... Bekijk hier het opmerkelijke moment van de trainer van Bayern München tijdens het competitieduel met Borussia Mönchengladbach (0-0).

• Fenerbahçe-aanvaller Dirk Kuijt was op dreef Gençlerbirligi. Bekijk hier de beelden van de Katwijker.

'Het was opnieuw hetzelfde liedje.'
• In het Nederlands is dit een doodnormaal zinnetje. Maar nu Louis van Gaal in Manchester werkzaam is, verrijkt hij de Engelse taal met nieuwe spreekwoorden en gezegdes. 'It's again the same song', zei hij zondagmiddag na het 1-1 gelijke spel tegen Chelsea. Eerder zei hij al dat Chelsea 'other cook, of uhh biscuit' was. En in zijn periode bij Bayern München zei hij ooit al eens dat hij 'lepeltje lepeltje' – oftewel 'löffelschen, löffelschen' – sliep met zijn Truus.

• Bekijk hieronder de reacties van Van Gaal en José Mourinho op het late gelijke spel.

NAC Breda miste dit seizoen al twee strafschoppen. Adnane Tighadouini schoot tegen ADO Den Haag huizenhoog over vanaf elf meter, afgelopen weekend mikte Erik Falkenburg op zijn beurt over en naast. Maar de Bredanaars kunnen het wél!

Het kan dus wel! #strafschoppen #NACpraat #NAC

Een video die is geplaatst door NAC Breda (@nacnl) op

Het kan dus wel! #strafschoppen #NACpraat #NAC

Een video die is geplaatst door NAC Breda (@nacnl) op

• De doelpuntendroogte van Mario Balotelli duurt vele Liverpool-fans al iets te lang. Daar werd na afloop van het doelpuntloze gelijke spel tegen Hull City slim op ingespeeld, toen een kraampje ontevreden fans aanbood om hun shirt met de naam van de Italiaan op de rug om konden ruilen voor shirts met de namen van oud-goalgetters van The Reds.

• Andere fans uitten hun kritiek op de sociale media. Een Liverpool-adapt wilde Mario Balotelli best deelgenoot maken van zijn onvrede, maar haalde onbewust uit naar Mario Batali, een Engelse kok.

Nordin Amrabat was zondagmiddag de grote uitblinker aan de kant van Málaga in het duel met Rayo Vallecano (4-0 winst). De voormalige PSV'er had als valse spits in alle vier de doelpunten een aandeel en tekende zelf voor de laatste treffer van de middag. Zie hier hoe de aanvaller zondagmiddag excelleerde.

'Ik heb hem niet veel zien spelen, maar mijn broer wel. Die heeft veel over hem verteld. Dat hij bij AC Milan onderdeel was van het gouden trio. Echt, een sterke speler op het middenveld, met een drive naar voren. En heel rustig.'
• Frank de Boer vergeleek Jairo Riedewald (18) voor het duel met Go Ahead Eagles (3-1 zege) met Frank Rijkaard. De verdedigende middenvelder kende Rijkaard niet echt als speler, maar moet het doen met verhalen uit de overlevering. 'De woorden van de trainer geven me vertrouwen,' stelde Riedewald desalniettemin tegenover De Telegraaf.

'Als hij speelt zoals vandaag, hoort hij eigenlijk gewoon in het elftal. Ik vind echt dat Tonny het uitstekend heeft gedaan, zeker gezien het feit dat hij een paar weken op de bank heeft gezeten. Als je dan weer een kans krijgt, moet je het laten zien. En dat heeft hij gedaan.'
Karim El Ahmadi brak na de 1-0 overwinning op SC Cambuur een lans voor Tonny Vilhena. De jongeling werd door trainer Fred Rutten de laatste weken buiten de basis gehouden, omdat hij de voorkeur gaf aan Lex Immers. Hij ontbrak dit weekend wegens een hamstringblessure, waardoor Vilhena weer eens een kans kreeg. (Algemeen Dagblad)

'Ik was in mijn hoofd altijd rustig, wilde precies dezelfde dingen doen als altijd. Maar het kwam er niet uit. Ze zeggen dat dat de dip is die veel jonge spelers krijgen. Ik besef ook dat geen enkele loopbaan in een rechte lijn omhoog gaat. Maar die hele reeks mindere wedstrijden heb ik afgesloten.'
• Een andere jongeling die het vertrouwen en vooral de vorm miste bij Feyenoord was Jean-Paul Boëtius. De twintigjarige buitenspeler moest afgelopen weekend opnieuw genoegen nemen met een invalbeurt, maar stelt in een gesprek met NU.nl dat zijn vormcrisis voorbij is. 

'Het voelde alsof ik op blote voeten over beton rende.'
• Net als vele concullega 's is Colin Kazim-Richards geen fan van kunstgras. Of het kunstgras van Cambuur de reden was dat de spits van Feyenoord opnieuw niet tot scoren kwam is niet geheel duidelijk. Hijzelf bekeek het probleem van het gras liever vanuit een breder perspectief. 'Ik denk niet dat het goed is voor de Eredivisie.' (De Telegraaf)

• Met een late treffer was Robin van Persie er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Manchester United een punt overhield aan het duel met koploper Chelsea. Zweven deed hij allerminst. Hij nam juist rustig de tijd om nog even een balletje te trappen met de kinderen van zijn ploeggenoten, als we deze verslaggever van The Guardian mogen geloven.

'Als de anderen hadden gespeeld, had hij vermoedelijk geen kans op de gelijkmaker gekregen. Van Persie leek ook veel energieker dan in voorgaande wedstrijden.'
• TV-analist Gary Neville prees de man die verantwoordelijk was voor de late gelijkmaker en sprak over de beste wedstrijd van Manchester United tot nu toe. Volgens Neville was het voor Van Persie een voordeel dat Wayne Rooney en Radamel Falcao zondagavond niet beschikbaar waren: ze zouden alleen maar in de weg hebben gelopen.

• De Daily Express was minder te spreken over de verrichtingen van Van Persie. 'Captain Stupid', kopte het dagblad maandagmorgen, verwijzend naar de manier waarop de spits zijn doelpunt vierde. Hij trok zijn shirt uit, gooide het in de lucht en ontving daarvoor de gele kaart.

'Het was een zware overweging, kijk om je heen. United is een fantastische club, maar de KNVB legde ook een mooi bod neer.'
• In gesprek met FOX Sports keek Danny Blind op Old Trafford terug op afgelopen zomer, waarin hij het aanbod om met voormalig bondscoach Louis van Gaal mee te gaan naar Manchester United afsloeg om assistent-bondscoach te blijven onder diens opvolger Guus Hiddink. Het 'mooie' aanbod van de KNVB: tot 2016 als assistent onder Hiddink, waarna Blind het stokje tot 2018 over mag nemen. Dan is 'mooi' wat ons betreft nog vrij bescheiden.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.