Van Gaal baalt van aanhoudende defensieve problemen

Reacties

De zorgen nemen toe voor Louis van Gaal. De manager van Manchester United beleeft de slechtste competitiestart in het Premier League-tijdperk en heeft bijna geen verdediger meer over.

Van Gaal baalt van aanhoudende defensieve problemen

Zondag verloor United met 1-0 bij stadgenoot City. Door de nederlaag pakte het in de eerste tien duels dertien punten, de slechtste competitiestart sinds het seizoen 1986/87. Destijds nam Alex Ferguson enkele weken later het roer over, wat leidde tot een bloeiperiode van de club. Vorig seizoen had manager David Moyes na tien wedstrijden vier punten meer dan Van Gaal.

Zaterdag thuis tegen Crystal Palace kan United niet beschikken over de geschorste Chris Smalling, terwijl Marcos Rojo vanwege een ontwrichte schouder enkele weken uit de roulatie is. Jonny Evans, Phil Jones en Rafael zitten ook nog in de lappenmand, waardoor Van Gaal bijna geen verdedigers meer tot zijn beschikking heeft.

Op dit moment zijn alleen Tyler Blackett, Reece James, Saidy Janko, Paddy McNair, Luke Shaw, Tom Thorpe en Marnick Vermijl (vorig seizoen nog verhuurd aan NEC) fit, maar zij kwamen in totaal tot slechts vijftien optredens namens Manchester United in competitieverband. De kans is groot dat Van Gaal opnieuw middenvelder Michael Carrick een linie terug laat zakken.

'Carrick en McNair deden het goed, maar dit is een ramp voor ons', reageerde Van Gaal zondag na de nipte nederlaag tegen de aartsrivaal. 'We moeten iedere week met een andere defensie spelen.' De kans is dus groot dat United zich tijdens de volgende transferperiode in defensief opzicht versterkt. Maandag werd Ron Vlaar (Aston Villa) weer genoemd door verschillende Engelse media.

De 29-jarige verdediger was afgelopen zomer tijdens het WK in Brazilië een van de uitblinkers in het Nederlands elftal van bondscoach Van Gaal. Met Oranje eindigde Vlaar als derde, waardoor de belangstelling toenam. Met Aston Villa heeft hij een aflopende verbintenis, waardoor de club uit Birmingham hem komende winter wel moet verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.