Van Gaal: 'Alleen aanvoerder Rooney geniet meer krediet'

Reacties

Het is dringen geblazen in de voorhoede van Manchester United. Manager Louis van Gaal heeft keuze te over en stelt dat niemand zeker is van zijn plaats, ook Robin van Persie niet.

Van Gaal: 'Alleen aanvoerder Rooney geniet meer krediet'

Van Gaal heeft de lijn van Oranje tijdens het WK doorgetrokken bij United, waar hij ook speelt met twee spitsen. 'Daar hebben we ook op ingekocht', aldus Van Gaal tijdens de persconferentie. Daarmee doelt de voormalige bondscoach de van AS Monaco gehuurde Radamel Falcao.

Met de komst van de spits zijn de mogelijkheden voor Van Gaal toegenomen. Hij heeft zelfs een luxeprobleem. 'We hebben vijf spelers voor twee posities. Falcao is een fantastische spits en ik ben fan van Robin van Persie. Dan hebben we ook nog Wayne Rooney, Adnan Januzaj en James Wilson', aldus Van Gaal.

'Maar ik denk dat niemand zeker is van zijn plaats. Alleen de aanvoerder geniet meer krediet', aldus Van Gaal, die daarmee indirect aangeeft dat aanvoerder Rooney een streepje voor heeft op bijvoorbeeld Van Persie en Falcao.

Welke spitsen zondag aan de aftrap staan op bezoek bij Leicester City wilde Van Gaal niet prijsgeven. Wel reageerde de Nederlander opgetogen toen hem gevraagd werd naar de personele bezetting. 'Ik ben blij dat je deze vraagt stelt. Ik heb maar zes blessuregevallen op dit moment en Chris Smalling is weer fit', aldus Van Gaal.

Ronaldo
Tot slot ging Van Gaal in op de geruchten rondom Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo, die in de Engelse media gelinkt wordt aan een terugkeer op Old Trafford. 'Natuurlijk voegt een speler als Ronaldo veel toe aan een selectie of team. Net als Falcao dat nu bij ons doet. Maar ik denk niet dat Real Ronaldo wil verkopen', besluit Van Gaal.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.