Van Gaal: '3-5-2 goed voor Mata, Rooney en Van Persie'

Reacties

Louis van Gaal neigt ernaar net als met het Nederlands elftal op het WK ook bij Manchester United te gaan werken met een systeem met drie centrumverdedigers. Volgens de manager komen in dat concept de beste spelers van de club goed tot hun recht.

Van Gaal: '3-5-2 goed voor Mata, Rooney en Van Persie'

'Ik ben er nog niet helemaal uit, maar in het systeem dat we nu spelen (3-5-2, red.) kan ik Juan Mata, Wayne Rooney en Robin van Persie gebruiken op hun beste posities', aldus Van Gaal tegenover Sky Sports, die Mata overduidelijk het liefst direct achter spitsen Rooney en Van Persie ziet.

De transferstrategie van United is voor een belangrijk deel afhankelijk van welk systeem Van Gaal kiest. 'Als ik er toch voor opteer om 4-3-3 te spelen heb ik andere spelers nodig; namelijk specialisten op de vleugels. Daar zouden we ons voor op de transfermarkt moeten begeven', aldus de ex-bondscoach van Oranje.

Van Gaal benadrukte dat hij niet gaat 'kopen om het kopen' en prees zich gelukkig met de aanwezigheid van Rooney. 'Hij kan op negen (centrumspits, red.) en tien (er kort achter) spelen. Tegen mij zei hij dat hij ook als zeven (rechts) en elf (links) uit de voeten kan, maar ik zie hem liever op negen of op tien.'

Ook over Will Keane, een jong talent dat tijdens de tour door de Verenigde Staten tot de selectie van United behoort, is Van Gaal heel goed te spreken. 'Hij kan zich nog verder ontwikkelen. Bovendien moet niet vergeten worden dat ik voor de voorste posities ook nog Danny Welbeck en Javier Hernández heb.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.