Van Eijden uit onvrede: 'Niet intentie om door te drukken'

NEC is door een nederlaag in Utrecht (3-1) achterop geraakt in de strijd om de play-offs, op een manier die aanvoerder Rens van Eijden niet kan verkroppen.

'We hebben het na rust zelf laten lopen, waardoor het voor mij extra pijnlijk is', baalt de verdediger voor de camera van FOX Sports. 'Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons richting de play-offs. De eerste helft hebben we een aantal kansen gehad waardoor je op voorsprong had moeten komen. Voor mijn gevoel hadden we na rust niet de intentie om door te willen drukken.'

Van Eijden, die volgend seizoen de kleuren verdedigt van AZ, ziet vanaf de negende plek nog voldoende kansen om uiteindelijk mee te spelen om Europees voetbal. 'Zolang het mogelijk is dat te halen, haken wij nooit af', zegt hij strijdbaar. 'We gaan ervoor en we hopen dat het lukt', deelt trainer Ernest Faber die mening.

Faber wil niet alleen over een inzinking van zijn eigen elftal spreken. 'Je speelt twee verschillende helften', concludeert hij. 'De tweede helft hebben we van een betere tegenstander verloren. Helaas vallen de doelpunten te makkelijk. Maar met de eerste helft kun je weer met vertrouwen naar de volgende wedstrijd.'