Van Duinen en Gehrt trefzekere smaakmakers op première

ADO Den Haag heeft ten koste van SC Cambuur de derde opeenvolgende competitieoverwinning in eigen huis geboekt. De ploeg van trainer Maurice Steijn was met 3-0 te sterk voor de Friezen.

Van Duinen en Gehrt trefzekere smaakmakers op première

Waar eerder Vitesse op het natuurgras met 2-1 werd verslagen, gingen FC Twente (3-2) en de bezoekers uit Leeuwaren ten onder op het kunstgras in het Kyocera stadion. De uitslag deed vermoeden dat het om een eenvoudige overwinning ging voor de Hagenaars, maar dat was allerminst het geval.

ADO speelde rommelig en had de overwinning met name te danken aan de individuele klasse van de Mike van Duinen en de Deen Matthias Gehrt, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam. De middenvelder opende in de zestiende minuut de score, al kon je dat ook toeschrijven aan voormalig ADO-speler Ramon Leeuwin.

De captain van Cambuur raakte de bal na het schot van Gehrt als laatste, waardoor doelman Leonard Nienhuis volstrekt kansloos was. De Deen ontpopt zich samen met Van Duinen tot een van smaakmakers bij ADO. Waar de ene smaakmaker de score opende, verdubbelde de ander de marge na alert reageren op het doorkoppen van Michiel Kramer.

In de tweede helft had zowel Van Duinen als Gehrt een aandeel in de laatste treffer van het duel. Na een lange pass van aanvoerder Danny Holla bediende Van Duinen Gehrt, die vervolgens de eindstand bepaalde: 3-0. Opvallend genoeg hield ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen de nul in de Eredivisie.

Na de overwinning van ADO op Cambuur, overigens het eerste duel tussen beide clubs op het allerhoogste niveau, bezet de ploeg van trainer Dwight Lodeweges de zestiende plaats. ADO Den Haag is terug te vinden op de vijftiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen