media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Van Duinen beul van Heracles bij nieuwe thuiszege ADO

Van Duinen beul van Heracles bij nieuwe thuiszege ADO

ADO Den Haag heeft opnieuw drie punten overgehouden aan een thuiswedstrijd. Tegen het bij vlagen matig verdedigende Heracles won de ploeg van trainer Maurice Steijn met 3-1. Mike van Duinen (op de foto in duel met Christian Dorda) vervulde met twee treffers een hoofdrol.

Voorafgaand aan de 25ste speelronde was Heracles in de Eredivisie met 48 treffers de meest scorende ploeg na PSV en Ajax, maar tegen ADO-doelman Gino Coutinho zagen de Heraclieden in de eerste helft geen mogelijkheid te scoren. Everton, Milano Koenders, Geoffrey Castillion en Lerin Duarte namen het doel van de Hagenezen allen onder vuur, maar omdat Coutinho telkens op zijn post stond leverde dat geen doelpunt op.

Aan de andere kant hoefde Remko Pasveer alleen in actie te komen bij een vrije trap van Vito Wormgoor. Toch was ADO via Van Duinen en Tom Beugelsdijk het dichtst bij de openingsgoal. Van Duinen miste het doel maar net met een gekruld schot, terwijl Beugelsdijk bij een hoekschop maar net naast kopte.

Na rust was met name Van Duinen een plaag voor de doorgaans weinig waterdichte Almelose defensie. Nadat hij eerst tot twee keer toe al dan niet reglementair werd afgestopt door Heracles-verdedigers, ontworstelde hij zich in de 65ste minuut wel aan Koenders, die de bal eigenlijk al in bezit had. Van Duinen was echter handiger en kon alleen doorlopen naar Pasveer, die geen antwoord had op het schot in de verre hoek.

De zesde competitietreffer van Van Duinen leek ADO de derde opeenvolgende thuiszege op te leveren, totdat Ben Rienstra met een prima pass een gat in de Haagse afweerlinie vond. Castillion maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en schoof met links de gelijkmaker langs Coutinho, die even later met een uitstekende reflex de 1-2 van Rienstra voorkwam.

Vlak na die cruciale redding schoot Van Duinen ADO uit een voorzet van Tjaronn Chery nogmaals op voorsprong. Drie minuten later had de 21-jarige Hagenaar een hattrick op zijn schoen nadat hij Koenders opnieuw had afgetroefd, maar hij schoot naast. Vier minuten voor tijd schoot Chery (foto boven) wel raak, nadat hij Christian Dorda had uitgekapt. Het aantal tegentreffers voor Heracles dit seizoen steeg daardoor naar 53. Alleen hekkensluiter Willem II incasseerde er meer (55).

Hoewel Castillion in de slotfase nog de paal raakte boekte ADO in het eigen Kyocera Stadion alweer de derde opeenvolgende overwinning, waardoor het nummer zeven NEC op de ranglijst tot op een punt nadert. Het defensief andermaal kwetsbare Heracles verloor voor het eerst sinds 14 december weer een uitwedstrijd en blijft daardoor elfde met 28 punten.

Laatste nieuws