Van Drongelen waarschuwt Union Berlin-fans: 'Ik ben geen superster, hoor'

Reacties

Rick van Drongelen heeft zin in zijn nieuwe uitdaging in de Bundesliga, bij Union Berlin. Dat vertelt de Nederlandse verdediger in gesprek met Kicker. Ook stelt hij zichzelf openhartig voor aan de supporters van zijn nieuwe werkgever.

Van Drongelen waarschuwt Union Berlin-fans: 'Ik ben geen superster, hoor'
© Pro Shots

De nu 22-jarige Zeeuw doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, waarna hij in 2017 naar HSV vertrok. De club degradeerde direct uit de Bundesliga, en speelde twee seizoenen met Van Drongelen als basisklant op het tweede niveau, voordat de Nederlander in de laatste competitiewedstrijd van 2019/20 zijn kruisband afscheurde. Hij kon dit seizoen na zijn herstel nog een paar potjes meedoen bij HSV, dat wederom niet promoveerde, waarna hij besloot om de volgende stap te zetten.

Hij tekende deze zomer bij Union Berlin, dat vorig seizoen als zevende eindigde en dus de voorronde van de Conference League in mag. Van Drongelen voelt zich meteen goed bij zijn nieuwe club. 'Of ik weg móést bij HSV om in de Bundesliga te spelen? Misschien niet per se, wie weet promoveren ze ergens in de komende jaren. Maar dit is voor mij een nieuwe kans. Op het hoogste niveau, in een mooi stadion, met een leuke sfeer, bij een club die zich de laatste jaren geweldig heeft ontwikkeld', zo somt Van Drongelen op in gesprek met het voetbalblad.

De interesse kwam op het juiste moment, aldus Van Drongelen. 'Ik heb lang bij HSV gezeten, heb veel meegemaakt. Slechte momenten, mentaal zware momenten, maar ook mooie momenten. Nu was het goed om een nieuwe omgeving op te zoeken. Dit was mijn vijfde jaar geworden bij HSV, dan had ik een behoorlijke rugzak met mee meegedragen.'

Tot slot wilde Van Drongelen zich desgevraagd best even omschrijven. 'Ik ben geen superster, hoor. Ik speel vooral voor het team. Verder schuw ik de duels niet, laat ik het zo maar omschrijven. Soms moet ik misschien juist iets rustiger zijn en weten wanneer ik me even in moet houden. Maar uit de gesprekken met de club is gebleken dat ze hier vertrouwen in mijn kwaliteiten, en dat ze geloven dat ik op hetzelfde niveau terugkeer als vóór mijn blessure.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.