Van Dijk schiet Volendam naar overwinning op Feyenoord

FC Volendam heeft in eigen huis een verrassende 2-1 thuisoverwinning geboekt op Feyenoord. Dominique van Dijk was met twee doelpunten de man van de wedstrijd.

Feyenoord was in de eerste helft veel beter dan de thuisclub, maar na de 0-1 van Roy Makaay zakte de ploeg in. De spits rondde een pass van Theo Lucius beheerst af.

In de tweede helft besefte Volendam dat een nederlaag niet nodig was. En door twee treffers van Van Dijk pakte de thuisclub een zwaarbevochten overwinning op de Rotterdammers.

Bij de eerste treffer snoepte hij de bal af van Giovanni van Bronckhorst en schoot door de benen van Henk Timmer de 1-1 binnen. In de 83ste minuut maakte hij het winnende doelpunt na een lange rush, de middenvelder bleef koel alleen voor Timmer en bezorgde Volendam de zege.

Volendam verlaat door zijn zesde overwinning van het seizoen de laatste plaats en passeert De Graafschap. Feyenoord blijft tiende en verzuimt in te lopen op NEC en FC Utrecht.