Van Dijk roemt Forster bij wederopstanding Southampton

Reacties

Virgil van Dijk was door zijn sterke spel genomineerd voor de titel Speler van de Maand in januari. De hereniging met keeper Fraser Forster speelt daarbij volgens hem een belangrijke rol.

Van Dijk roemt Forster bij wederopstanding Southampton

Sinds Forster de plek van Maarten Stekelenburg heeft overgenomen tussen de palen bij Southampton, kreeg het elftal van Ronald Koeman geen doelpunt meer tegen in de Premier League. En niet in de minste wedstrijden, want onder die vier duels bevonden zich bezoekjes aan Arsenal (0-0) en Manchester United (0-1). 'De eerste drie wedstrijden heeft hij niet veel te doen gehad, we hebben het hem makkelijk gemaakt', knipoogt Van Dijk op de clubsite.

'Maar voor een verdediger zijn clean sheets het belangrijkste. De deur gesloten houden en geen goals tegenkrijgen. Het is een grote bonus dat Fraser terug is', zegt de Oranje-international over de keeper waarmee hij bij Celtic een seizoen samenspeelde en kampioen van Schotland werd. 'Tegen Arsenal heeft hij laten zien dat hij een van de beste doelmannen van Engeland is. Hij pakt punten voor je.'

Southampton is door deze goede serie aan een opmars bezig in de Premier League, waardoor manager Koeman zelfs tot Manager van de Maand werd uitgeroepen. The Saints zijn inmiddels opgeklommen naar plek zeven en met de thuiswedstrijd tegen West Ham United volgt zaterdag (18.30 uur) een directe confrontatie met de nummer zes op de ranglijst.

'Het vertrouwen groeit door overwinningen, clean sheets voor verdedigers en doelpunten voor de spitsen', weet de 24-jarige Van Dijk, die sinds zijn komst in augustus in twintig competitieduels twee keer scoorde voor Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.