media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Van Dijk mag van Groningen praten met Engelse clubs

Van Dijk mag van Groningen praten met Engelse clubs

Afgelopen winter ketste een transfer nog af, maar deze zomer lijkt Virgil van Dijk zijn zin te krijgen. De 21-jarige verdediger van FC Groningen, die afgelopen winter nog een overgang naar Engeland zag afketsen, heeft permissie gekregen om in gesprek te gaan met clubs.

Afgelopen winter probeerde Brighton & Hove Albion tevergeefs de verdediger naar Engeland te halen. Afgelopen week dook in Engeland het bericht op dat ook Cardiff City, koploper in het Championship, zijn zinnen heeft gezet op het talent. Henk-Maarten Chin, zaakwaarnemer van Van Dijk, wil niet op namen ingaan, maar laat weten dat de Groningen-verdediger zijn zinnen heeft gezet op een Engelse transfer.

'De Eredivisie zou geweldig zijn, maar Engeland lijkt de beste optie', aldus Chin. 'Daar komt hij met zijn manier van spelen goed tot zijn recht. Er zijn veel clubs in het Championship die hem volgen, maar ook in de Premier League. Hij is toe aan een volgende stap.' (Stef de Bont)

Lees meer over FC Groningen en Virgil van Dijk in Voetbal International 12. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.

Laatste nieuws