Van Dijk loopt opnieuw eretitel mis dankzij ploeggenoot

Reacties

Virgil van Dijk werd net als vorig seizoen genomineerd in de Speler van het Jaar-verkiezing in Schotland, maar ook dit keer is die eretitel uiteindelijk niet naar de 23-jarige verdediger van Celtic gegaan.

Van Dijk loopt opnieuw eretitel mis dankzij ploeggenoot

Net als vorig seizoen was het een ploeggenoot die Van Dijk wist af te troeven. Waar Kris Commons in het seizoen 2013/14 werd verkozen tot de Beste Speler van het Jaar, was het nu de beurt aan de Noorse middenvelder Stefan Johansen, dit seizoen goed voor twaalf officiële treffers voor Celtic.

Maar ook Van Dijk kan, ondanks het mislopen van de persoonlijke titel, terugkijken op een goed seizoen bij de kersverse kampioen van Schotland. De in 2013 van FC Groningen overgenomen verdediger was met 56 officiële optredens niet alleen een belangrijke schakel in de defensie van Celtic, maar scoorde inmiddels ook al tien keer voor de Schotse grootmacht in officiële duels.

Ook afgelopen vrijdag in de kampioenswedstrijd tegen Dundee FC speelde de boomlange verdediger weer een sterke wedstrijd. Bekijk hier de beelden van de 5-0 overwinning op Celtic Park.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.