Van Dijk kijkt uit naar oefenduel met ex-club Groningen

Reacties

Voor Southampton-verdediger Virgil van Dijk heeft de oefenwedstrijd van zaterdag (aftrap 15.30 uur) tegen FC Groningen een speciaal tintje. De zevenvoudig Oranje-international (25) keert na drie jaar terug bij de club waar hij in mei 2011 zijn debuut maakte op het hoogste niveau.

Van Dijk kijkt uit naar oefenduel met ex-club Groningen

'Ik kijk er naar uit om alle bekende gezichten te zien. Ik heb daar drie fantastische jaren gehad. Ze hebben mij de kans gegeven om mijn kwaliteiten te laten zien. Groningen is een groot deel van de speler die ik nu ben', zegt Van Dijk op de clubwebsite van Southampton, dat het trainingskamp in Nederland met een wedstrijd tegen Groningen afsluit.

'Hopelijk kunnen we winnen, zodat we echt laten zien klaar te zijn voor de start van de Premier League. Ik denk dat Groningen het beste team is waar we deze week tegen oefenen', zegt de verdediger, die afgelopen week met The Saints PEC Zwolle (0-4) en FC Twente (1-2) versloeg. Van Dijk kwam in zijn periode bij De Trots van het Noorden tot 66 duels.

Faber
Voor FC Groningen is het duel met Southampton de laatste test voor de start van het seizoen, dat op zondag 7 augustus begint met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hoofdtrainer Ernest Faber kijkt met belangstelling uit naar het duel met de Premier League-club, zo laat hij weten op de Groningen-site.

'Waar het mij om gaat is of we ook tegen een tegenstander van het kaliber Southampton bij balbezit de bal in de ploeg kunnen houden. We moeten dus precisie in ons spel hebben. In verdedigend opzicht moeten we de ruimtes klein houden en zo weinig mogelijk slordigheden begaan', aldus Faber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.