'Van Dijk kan één van de beste verdedigers ter wereld worden'

Reacties

Southampton-manager Claude Puel heeft zich zeer lovend uitgelaten over Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger is bezig aan een ijzersterk seizoen in de Premier League. 'Hij is een monster', aldus Puel.

'Van Dijk kan één van de beste verdedigers ter wereld worden'

Met slechts acht tegendoelpunten in veertien duels in alle competities staat de verdediging van Southampton dit seizoen als een huis. Van Dijk speelde behalve de twee League Cup-duels in alle wedstrijden de volle negentig minuten en heeft dan ook een grote rol in het defensieve succes van The Saints. Zijn trainer komt woorden tekort om zijn verdediger te prijzen.

'Van Dijk heeft alles', vertelt Puel aan The Daily Mirror. 'Hij is fysiek een monster, wint al zijn luchtduels, hij is intelligent én technisch. Hij kan één van de vijf beste verdedigers ter wereld worden', voorspelt de voormalig trainer van Olympique Lyon en Olympique Nice de 25-jarige Nederlander een grote toekomst.

Van Dijk werd door Ronald Koeman in 2015 naar Southampton gehaald als vervanger van Toby Alderweireld. De club betaalde liefst achttien miljoen euro aan Celtic voor de mandekker, die twee jaar eerder FC Groningen had verruild voor de Schotse kampioen. Ook bij het Nederlands elftal heeft hij inmiddels een vaste basisplaats veroverd. In de veertien wedstrijden dat Danny Blind aan het roer stond bij Oranje, stond Van Dijk tien keer aan de aftrap.

Zondag staan Van Dijk en Southampton om 17.00 tegenover Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.