Van deze Champions League-serie van Bayern sla je steil achterover

Reacties

Veel Bayern München-supporters zullen zich de laatste nederlaag van hun team in de groepsfase van de Champions League amper meer kunnen herinneren. Na de zege op Galatasaray van dinsdagavond is de Duitse grootmacht alweer 37 poulewedstrijden zonder nederlaag.

Van deze Champions League-serie van Bayern sla je steil achterover
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 3
Bayern München
Bayern München

Het laatste verlies van Bayern in de poulefase op het hoogste Europese podium dateert van 27 september 2017. Toen werd in het Parc des Princes met 3-0 verloren van Paris Saint-Germain. Dani Alves en Edinson Cavani waren toen nog trefzeker voor de Parijzenaren, net als Neymar. Het was overigens een nederlaag zonder grote gevolgen. Met vijftien punten kwalificeerde Bayern zich alsnog eenvoudig voor de knock-outfase.

Probleemloos door de groepsfase denderen is de standaard geworden in München. Bayern heeft nu zestien groepswedstrijden op rij gewonnen. De recordkampioen van Duitsland is de eerste club in de Champions League-historie geworden die acht keer op rij een uitwedstrijd in de groepsfase heeft gewonnen. De achtste uitzege op rij was die op Galatasaray, dat met 1-3 klop kreeg, door onder meer een goal van Harry Kane. In de eerder genoemde reeks van 37 duels zonder nederlaag zitten overigens ook twee remises tegen Ajax (seizoen 2018/19).

Kane had in Istanbul genoten van het duel met Galatasaray. 'Dit was mijn eerste wedstrijd in dit stadion en ik krijg nu pas mijn gehoor terug', zei Kane tegenover Duitse media. 'Het was ongelofelijk. Complimenten voor de Galatasaray-supporters en natuurlijk ook die van ons. Dit is wat onze sport zo mooi maakt, kunnen excelleren in een lastige sfeer, op een belangrijk podium. In de eerste helft hadden we het lastig. Na rust waren we kalmer en beter aan de bal', concludeerde de sterspeler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.