Van Dessel kiest voor terugkeer naar België

Roda JC en Kevin van Dessel gaan definitief uit elkaar. De middenvelder is in verregaande onderhandeling met een Belgische club.

Van Dessel kiest voor terugkeer naar België

In Kerkrade lag er een contract klaar waarin de verdiensten afhankelijk waren van de prestaties. Roda JC wilde vanwege een hardnekkige knieblessure niet onder vergelijkbare voorwaarden de aflopende verbintenis verlengen.

De aanbieding van Roda JC was echter een teleurstelling voor Van Dessel. De 28-jarige Belg had graag nog wat willen betekenen voor de Limburgse club. 'Want ik heb veel vrienden gemaakt binnen en buiten Roda', zegt hij in het Limburgs Dagblad.

'Maar emoties tellen op zulke momenten in het profvoetbal niet, dat heb ik nu wel gemerkt', aldus de middenvelder. 'Als ze eenmaal aan je gaan twijfelen, schieten ze je meteen af. Dat vind ik erg jammer.'

De latente interesse van VVV-Venlo en Alemannia Aachen werd niet concreet, hetgeen voor Van Dessel mede aanleiding was te kiezen voor een terugkeer naar zijn geboorteland.

Van Dessel wil niet zeggen met welke club hij in verregaande onderhandeling is. 'In België ga ik bij mijn nieuwe club geen prestatiecontract tekenen.' Toch is rekening gehouden met de fysieke onzekerheid.

'Mocht er komend seizoen weer iets met mijn knie gebeuren, zal deze overeenkomst meteen verscheurd worden. Maar dat vind ik logisch in mijn situatie', aldus Van Dessel.

Van Dessel werd afgelopen twee seizoenen geplaagd door zware knieproblemen. De eerste vijf jaar in Limburgse dienst was hij een vaste waarde.

Bekijk hier al onze video's