Van der Wiel troeft Blind en Depay af in VS

Manchester United heeft zijn tour door de Verenigde Staten afgesloten met een 2-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain, dat daardoor uitgroeide tot winnaar van de International Champions Cup. Daley Blind, Memphis Depay en Gregory van der Wiel begonnen in de basis.

Aan de opstelling van Manchester United viel af te lezen wat Louis van Gaal dit seizoen in petto heeft voor Depay en Blind. Eerstgenoemde begon op '10', terwijl Blind wederom als linker centrale verdediger acteerde. De twee Nederlanders speelden net als Matteo Darmian en Wayne Rooney een volledige wedstrijd, die de laatste testcase was voor de start van de Premier League volgende week zaterdag tegen Tottenham Hotspur. Van der Wiel werd aan Parijse zijde in de rust vervangen.

Depay was voor rust de gevaarlijkste man aan Engelse zijde. Zijn eerste schot ging echter naast terwijl de tweede werd gepareerd door Kevin Trapp. Ten tijde van die tweede poging stond United al met 2-0 achter door een eigen doelpunt van Luke Shaw (minuut 25) en een goal van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed tikte in de 34ste minuut binnen op aangeven van Maxwell.

Na rust herstelde United zich niet van de in de eerste helft opgelopen achterstand, waardoor Van Gaal zijn eerste nederlaag van de voorbereiding leed. Aan het resultaat tilt hij echter niet zwaar, zei de Amsterdammer na afloop. 'Ik had liever gewonnen, maar ik ben behoorlijk tevreden met ons spel', verklaarde de trainer, die de van Torino overgekomen Darmian zag uitblinken. 'Ik ben heel blij met hem.'