Van der Wiel niet in Franse topper, Cavani mist Zlatan

Reacties

De topper van Paris Saint-Germain tegen Olympique Marseille komt te vroeg voor Gregory van der Wiel. Trainer Laurent Blanc vertelde vrijdag tijdens een persconferentie dat de Oranje-international voor twee duels is geschorst. Voor Zlatan Ibrahimovic wordt het meespelen in de Franse topper een race tegen de klok.

Van der Wiel niet in Franse topper, Cavani mist Zlatan

Van der Wiel kreeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Girondins Bordeaux na krap een half uur een rode kaart. Omdat de 26-jarige rechtsback daar een schorsing van twee wedstrijden heeft overgehouden, mist hij volgende week het thuisduel met koploper Marseille. Ook Thiago Motta zal door een schorsing ontbreken.

Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic is mogelijk wel van de partij. De 33-jarige aanvaller miste de laatste vijf duels in de Franse Ligue 1 door een hielblessure, die hem ook aan de kant hield in de Champions League-wedstrijden tegen Barcelona en APOEL Nicosia. Blanc liet vrijdag echter weten dat het de goede kant op gaat met de ex-Ajacied.

'Ibrahimovic heeft de laatste paar dagen eindelijk pijnvrij kunnen trainen', vertelde de Franse oud-international. 'Ik weet niet of hij tegen Marseille kan spelen, maar wat hij laat zien op het trainingsveld is hoopgevend. Ik denk dat Ibra weer snel zal aanhaken op zijn vertrouwde niveau als hij zich eenmaal bij de groep heeft gevoegd.'

Zaterdag zal PSG het op bezoek bij Lorient sowieso nog moeten stellen zonder de Zweedse spits. Dat betekent dat er voor Edinson Cavani (op de foto met Van der Wiel) opnieuw plek is in de as van het elftal. Toch hoopt de 27-jarige Uruguayaan, die bij de gratie van Ibrahimovic meestal vanaf de zijkanten komt, dat zijn ploeggenoot snel herstelt. 'Ik heb nu eenmaal de kwaliteit dat ik op verschillende posities kan spelen. Dat is verder geen probleem. Ik voel me zelfs beter met Ibrahimovic in de ploeg. Hij trekt verdedigers aan en creëert ruimte. We vullen elkaar aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.