Van der Wiel en Depay wederom in voorselectie Oranje

Paris Saint-Germain-verdediger Gregory van der Wiel en PSV-aanvaller Memphis Depay zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Japan (16/11) en Colombia (19/11).

Van der Wiel en Depay wederom in voorselectie Oranje

Rechtsback Van der Wiel werd voor de laatste twee WK-kwalificatieduels met Hongarije en Turkije ook al opgeroepen, maar moest toen geblesseerd afhaken. Depay zat voor die wedstrijden voor het eerst bij de selectie en maakte in Turkije direct zijn debuut in Oranje.

Naast het tweetal is ook FC Augsburg-rechtsback Paul Verhaegh opgeroepen. Verder kent het voorlopige keurkorps van Van Gaal weinig verrassende namen. De bondscoach besloot met Jasper Cillessen en Michel Vorm slechts twee keepers op te roepen; Tim Krul (Newcastle United) en de weer fitte Maarten Stekelenburg (Fulham) zijn er dus niet bij.

Volledige selectie Nederlands elftal:

Keepers:
Jasper Cillessen (Ajax) en Michel Vorm (Swansea City).

Verdedigers: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Jetro Willems (PSV).

Middenvelders: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan De Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanvallers: Memphis Depay (PSV), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen