Van der Wiel belangrijk voor Fenerbahçe in CL-voorronde

Reacties

Mede dankzij een fraaie assist van Gregory van der Wiel is Fenerbahçe woensdag met een 2-1 thuiszege begonnen aan het tweeluik met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Robin van Persie ontbrak in de wedstrijdselectie van trainer Vítor Pereira.

Van der Wiel belangrijk voor Fenerbahçe in CL-voorronde

Fenerbahçe - AS Monaco 2-1
Fenerbahçe maakte het AS Monaco in de beginfase heel lastig door de bal snel rond te laten gaan en vroeg druk te zetten. Van der Wiel liet zich hierbij niet onbetuigd met enkele rushes vanaf rechts. Onder anderen aanwinst Martin Skrtel was dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal werd gered door doelman Morgan De Sanctis, die even later het veld moest ruimen vanwege een blessure. De pas achttienjarige Loïc Badiashile loste de 21 jaar oudere Italiaan af.

Net toen AS Monaco beter in de wedstrijd leek te komen incasseerde de Champions League-finalist van 2004 een treffer. Emmanuel Emenike anticipeerde in de 39ste minuut uitstekend op een lange bal van Simon Kjær en liet Badiashile kansloos. Het dolblije publiek was zes minuten later op slag stil toen Radamel Falcao de defensie van Fenerbahçe verraste en met een staaltje acrobatiek afrondde. De Colombiaan, die de voorbije seizoenen werd verhuurd aan Manchester United en Chelsea, was in januari 2014 voor het laatst trefzeker geweest in een officieel duel van AS Monaco.

Na de hervatting golfde het spel op en neer, waarbij heel grote kansen uitbleven. Toch forceerde Fenerbahçe nog de beslissing: Emenike joeg na iets meer dan uur de 2-1 binnen op aangeven van Van der Wiel, die knap de vrije Nigeriaan vond. AS Monaco kwam in de slotfase nog enkele keren goed weg, waardoor de Monegasken nog enigszins optimistisch de return van volgende week woensdag in kunnen gaan. In de blessuretijd werd Van der Wiel nog vervangen door Miroslav Stoch, die in het verleden de clubkleuren van FC Twente verdedigde.

AS Trencín - Legia Warschau 0-1
AS Trencín ging voor eigen publiek met 1-0 onderuit tegen Legia Warschau. Een doelpunt van Nemanja Nikolic in de 69ste minuut deed de thuisclub de das om. Bij de kampioen van Slowakije werd Rangelo Janga na 85 minuten gewisseld, terwijl Jamarro Diks na 79 minuten werd ingebracht. Jeffrey Ket bleef op de bank. AS Trencín, de club van eigenaar Tscheu La Ling, bereikte nog nooit de groepsfase van de Champions League.

Eerder op de dag speelde Celtic met 1-1 gelijk bij FC Astana.

Overige uitslagen
Rosenborg BK (Noo) - APOEL Nicosia (Cyp) 2-1
Astra Giurgiu (Roe) - FC Kopenhagen (Den) 1-1
Olympiakos Piraeus (Gri) - Hapoel Beer Sheva (Isr) 0-0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.