Van der Weg verkiest Schots avontuur boven aanbieding NAC

Reacties

Kenny van der Weg van NAC Breda is op weg naar Ross County FC. De verdediger wordt in Schotland onderworpen aan een medische keuring.

Van der Weg verkiest Schots avontuur boven aanbieding NAC

Komt de geboren Rotterdammer (25) daar doorheen, dan zal hij mogelijk vandaag nog een contract voor één seizoen tekenen bij de club waar ook zijn voormalige ploeggenoot Alex Schalk actief is. 'Ik kom straks meer te weten', aldus Van der Weg tegenover Voetbal International.

Van der Weg kon zijn contract bij NAC met vier jaar verlengen. Maar de 25-jarige verdediger zag het niet zitten om opnieuw een jaar in de Jupiler League te spelen. Afgelopen week gingen de Bredanaars in de finale van de play-offs om promotie onderuit tegen rivaal Willem II.

NAC moet wegens het niet promoveren fors terug in spelersbegroting. Die zakt van 2,6 naar 1,5 miljoen euro in het nieuwe seizoen. Derhalve zal de spelersgroep er na de zomer heel anders uitzien. Verwachting is dat, behalve Van der Weg, ook andere bepalende spelers als Ronnie Stam en Mats Seuntjens zullen vertrekken.

Laatstgenoemde staat in de belangstelling van verschillende Eredivisieclubs, waaronder ADO Den Haag. Doelman Jelle ten Rouwelaar stopt ondanks een nog tot medio 2017 doorlopende verbintenis.

In de Voetbal International van deze week een groot verhaal over en mét de ervaren sluitpost, die de laatste tijd klap op klap incasseerde. Zowel sportief als privé. Het nummer ligt vanaf woensdag in de winkels en is hier te bestellen. Het artikel is ook op VI Premium te lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.