Van der Velden na dit seizoen weg bij FC Groningen

Reacties

FC Groningen heeft besloten na dit seizoen niet verder te gaan met Nick van der Velden. Ook hebben de noorderlingen zes andere spelers de wacht aangezegd.

Van der Velden na dit seizoen weg bij FC Groningen

Van der Velden (33) kwam in 2013 transfervrij over van NEC Nijmegen en speelde sindsdien 46 officiële duels in Euroborg. Daarin scoorde hij acht keer. Zijn verbintenis loopt na de huidige jaargang af en wordt dus niet verlengd, zo maakte de club donderdag bekend.

Datzelfde geldt voor zes andere spelers. Ook Hilal Ben Moussa, William Troost-Ekong en Paco van Moorsel hoeven niet te rekenen op een nieuw contract. De twee laatstgenoemde spelers worden momenteel verhuurd aan respectievelijk FC Dordrecht en NEC. Ook Jong FC Groningen-spelers Noureddine Boutzamar, Burak Saban en de aan SC Cambuur verhuurde Ron Janzen zijn bezig aan hun laatste maanden in Groningen.

Hoewel hij na dit seizoen moet vertrekken, is trainer Erwin van de Looi positief over Van der Velden. De Amsterdammer stond de afgelopen weken in de spits bij afwezigheid van Michael de Leeuw, die ook komend weekend tegen PSV nog zal ontbreken. 'Het is duidelijk dat Nick geen spits is, maar hij heeft ons wel uit de brand geholpen', aldus Van de Looi, die wel weer kan beschikken over Jarchinio Antonia en Danny Hoesen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.