Van der Velden heeft buitenlands avontuur te pakken

Reacties

Nick van der Velden stapt zondagochtend vroeg op het vliegtuig naar Schotland om zijn transfer naar Dundee United af te ronden. De 34-jarige middenvelder gaat voor één jaar tekenen bij de club die afgelopen seizoen uit de Schotse Premier League degradeerde.

Van der Velden heeft buitenlands avontuur te pakken

Van der Velden vertrok deze zomer na één seizoen alweer bij Willem II. Na dertien jaar profvoetbal op de Nederlandse velden wilde de Amsterdammer eens iets anders. De Segunda División B (derde divisie Spanje) behoorde ook tot zijn opties, maar de ex-speler van AZ, FC Dordrecht FC Groningen, NEC en RKC Waalwijk viel voor de plannen van The Tangerines.

En dat terwijl ook Kilmarnock, wel actief op het hoogste niveau, hem een aanbieding deed. 'Maar daar had ik geen goed gevoel bij', zegt Van der Velden tegen Voetbal International. De rondleiding bij Dundee United maakte indruk op hem. Nadat hij ook nog informatie had ingewonnen bij oud-spelers Mark de Vries, Fred van der Hoorn en Rodney Sneijder, hakte hij de knoop door.

Van der Velden is niet bang dat hij op het tweede niveau van Schotland alleen maar ballen hoeft door te koppen. 'De trainer (Ray McKinnon, red.) wil verzorgd voetbal spelen. Ik ben gehaald voor de spitspositie of de plek kort daarachter. En ik vind het ook wel een keer leuk om een ander soort voetbal te spelen', aldus Van der Velden, die meetrainde bij Almere City FC om zijn conditie op peil te houden.

Dens Park en Tannadice Park (rechts, het stadion van Dundee United) liggen nog geen honderd meter uit elkaar.
Dens Park en Tannadice Park (rechts, het stadion van Dundee United) liggen nog geen honderd meter uit elkaar.

De derby's tegen het naburige Dundee FC – de stadions van beide clubs liggen op een steenworp afstand van elkaar – en confrontaties met Celtic en Rangers gaan door de degradatie vooralsnog aan hem voorbij. Maar dat komt mogelijk nog als Van der Velden met zijn nieuwe club meteen weer promoveert en er een jaar aan vastplakt. Zo ver vooruit wil de in december 35 jaar oude routinier nog niet denken.

'Mijn oudste dochter moet volgend jaar naar school', legt Van der Velden uit. Dit avontuur was daarom een kans die hij niet kon laten lopen. En zijn gezin gaat mee. 'Alles is goed geregeld. Zij komen over een paar weken als ik een huis heb gevonden.' Begin augustus staat het eerste competitieduel op de rol, thuis tegen Queen of the South. Van der Velden kan niet wachten tot zijn nieuwe voetballeven gaat beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.