Van der Vegt verlengt degradatie-abonnement bij Cambuur

Reacties

Met de naderende degradatie uit de Eredivisie van SC Cambuur, zet technisch directeur Henri van der Vegt een pijnlijke reeks voort. Met alle clubs waar hij als manager of directeur actief was, daalde hij af naar de Jupiler League.

Van der Vegt verlengt degradatie-abonnement bij Cambuur

Met zowel FC Zwolle, RKC Waalwijk als Willem II verloor Van der Vegt het gevecht tegen degradatie. Dit seizoen lijkt hij dat opnieuw te doen, want met nog twee duels te spelen en onder meer nog een uitduel met PSV voor de boeg staat Cambuur vier punten achter op nummer zeventien De Graafschap.

Van der Vegt is sinds 1 mei vorig jaar met een contract voor onbepaalde tijd technisch directeur van Cambuur. Zodoende was hij verantwoordelijk voor de selectiesamenstelling voor het huidige seizoen. Van de aankopen die afgelopen zomer naar Leeuwarden kwamen, zijn er veel mislukt. Djavan Anderson en Dominik Masek hebben amper gespeeld. Het contract van Valmir Berisha is zelfs al ontbonden. Kai Heerings vertrok al na een half jaar naar Helmond Sport.

Zomerversterkingen Wessel Dammers en Sjoerd Overgoor hebben bij lange na het niveau niet benaderd van de spelers die zij moesten vervangen, Etiënne Reijnen en Mohamed El Makrini. In januari trok Van der Vegt met Kevin van Veen, Rai Vloet, Tom Hiariej en Daryl Lachman een blik huurlingen open, zonder dat dit de resultaten verbeterde. Het late vertrek van Bartholomew Ogbeche naar Willem II werd bovendien niet adequaat opgevangen, zoals dat in de zomer al was gebeurd toen FC Groningen aanklopte voor Reijnen. Van alle spelers die Van der Vegt in de zomer strikte, hebben alleen Marvin Peersman en Jack Byrne een voldoende gescoord.

Dan was er nog de veelbesproken trainerswissel, begin februari. Henk de Jong vertrok en Van der Vegt besloot opvallend genoeg zijn eigen voorganger aan te stellen als opvolger. Marcel Keizer, die medio 2015 de functie van technisch manager in Leeuwarden had verruild voor de trainersbaan bij FC Emmen, moest de club redden. Onder hem staat de teller na negen duels op één zege, twee remises en zes nederlagen.

Zo lijkt het Eredivisie-schap van Cambuur na drie seizoenen tot een einde te komen. Het zou na 1994 en 2000 de derde degradatie van de Leeuwarders worden. Van der Vegt weet hoe het voelt; voor hem wordt het al de vierde keer dat hij afdaalt naar de Eerste Divisie.

Degradaties Henri van der Vegt
Club Periode werkzaam Degradatie in
FC Zwolle 2002-05 2004
RKC Waalwijk 2005-09 2007
Willem II 2009-11 2011
SC Cambuur 2015-heden -
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.