Van der Vegt geeft Maas opmerkelijke tweede kans

Reacties

In Leeuwarden werd toch wat vreemd opgekeken toen SC Cambuur Rob Maas presenteerde als opvolger van Marcel Keizer. Maas werkte het afgelopen half jaar bij Vitesse als opvolger van Peter Bosz en maakte daar geen onuitwisbare indruk.

Van der Vegt geeft Maas opmerkelijke tweede kans

Maas zat in Arnhem zeventien competitiewedstrijden als hoofdverantwoordelijke op de bank. Van die zeventien keer wist Vitesse maar vier keer te winnen en speelde het zes keer gelijk. De toenmalige nummer vijf van de Eredivisie eindigde uiteindelijk als negende waardoor het de play-offs om Europees voetbal miste.

De voormalig Feyenoorder kende een valse start. Hij liet aanvoerder Guram Kashia naast het elftal staan, ruziede met Kelvin Leerdam en zette middenvelder Valeri Qazaishvili in de spits. Een deel van de spelersgroep had vervolgens moeite om de voormalig assistent vol aan te zien als hoofdtrainer. Zo werd het nooit een goed huwelijk tussen de club en Maas.

Dat Cambuur nu bij de werkloze trainer uitkomt, is opmerkelijk. Cambuur zette na het plotselinge vertrek van Keizer naar Ajax in op Fred Grim. De trainer van Jong Oranje wilde zelf graag weer dagelijks op het veld staan, maar mocht van zijn werkgever niet weg.

Dus moesten de Leeuwarders zo kort voor de start van de competitie op zoek naar een vervanger. Er werd gedacht aan Bert Konterman en ook de naam Foeke Booy werd besproken, maar ze kwamen uit bij Maas. Technisch directeur Henry van der Vegt kent de trainer nog uit hun gezamenlijke tijd bij RKC Waalwijk. Bovendien werd Maas op de cursus Trainer Coach Betaald Voetbal gezien als één van de beste cursisten.

Maas mag meteen flink aan de bak. SC Cambuur heeft als doelstelling om een jaar na degradatie weer terug te keren naar de Eredivisie. De club start volgende week al met de voorbereiding maar heeft nog geen twintig spelers onder contract staan.

De eerste reacties op de aanstelling van Maas bij SC Cambuur zijn overigens weinig positief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.