Van der Vaart voelt de druk groeien bij Hamburger SV

Hamburger SV hoopt met enkele defensieve versterkingen de stap omhoog te zetten. De Duitse club legt daarbij een grote verantwoordelijkheid bij Rafael van der Vaart.

Van der Vaart voelt de druk groeien bij Hamburger SV

De dertigjarige Van der Vaart voelt intern de druk groeien. Trainer Thorsten Fink en bestuursvoorzitter Carl-Edgar Jarchow lieten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weten meer van de aanvallende middenvelder te verwachten.

De Oranje-international denkt het zijne van de kritiek. 'Als je bedenkt wat er afgelopen jaar allemaal gebeurd is, dan vind ik dat ik een goed seizoen achter de rug heb. Ook als anderen iets anders zeggen', vertelt hij aan Kicker.

HSV beleefde een turbulent seizoen, maar naar eigen inzicht heeft Van der Vaart zich goed staande gehouden. 'Ik heb te weinig gescoord, maar het waren er toch vijf en ik heb er tien voorbereid. Daarmee ben ik niet ontevreden. Het was een zwaar jaar voor mij, ik heb onder hoge druk gespeeld. En we zijn als zevende geëindigd. Dat was op het moment van mijn entree nog een droom.'

DefensieHamburger SV heeft de ambitie komend seizoen wel Europees voetbal af te dwingen. Defensieve versterkingen werden daarbij gezien als een noodzaak. Trainer Fink heeft naast Johan Djourou (gehuurd van Arsenal) ook Lasse Sobiech kunnen verwelkomen als gewenste aanwinsten.

De Duitse verdediger (22) komt over van Borussia Dortmund, dat hem afgelopen seizoen had verhuurd aan SpVgg Greuther Fürth. Zijn komst werd bezegeld op het moment dat zijn beoogde partner centraal achterin wordt geplaagd door een blessure. Djourou staat door een spierverrekking zeker tien dagen aan de kant.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen