Van der Vaart viert rentree bij HSV met gelijkspel

Reacties

Met Rafael van der Vaart weer als basiskracht heeft Hamburger SV een punt gepakt tegen 1899 Hoffenheim dat door de remise (1-1) terrein moet prijsgeven op Bayern München.

Van der Vaart viert rentree bij HSV met gelijkspel

De basisplaats voor Van der Vaart was de enige wijziging ten opzichte van de opstelling die een verrassende 1-0 zege opleverde bij Borussia Dortmund. Trainer Josef Zinnbauer promoveerde de Oranje-international tot basisspeler dankzij diens veelzijdigheid: 'Hij is zo flexibel en zo goed geschoold dat hij op meerdere posities een optie is.'

Tegen 1899 Hoffenheim was de rol van Van der Vaart de man achter spits Pierre-Michael Lasogga. Maar de aanvallende middenvelder, die na ruim een uur werd gewisseld, kon zijn rentree na anderhalve maand afwezigheid niet opluisteren met de eerste thuiszege van het seizoen.

De werkelijke oogst was echter met een punt aan de magere kant. Het gelijkspel dankte de thuisploeg aan Pierre-Michael Lasogga, die na ruim een half uur de openingstreffer van 1899 Hoffenheim-spits Anthony Modeste ongedaan maakte.

Gezien de hoge klassering van 1899 Hoffenheim – tot het bezoek aan Hamburg de belangrijkste concurrent van koploper Bayern München – was het een bemoedigend resultaat. Maar het aantal kansen, ook voor Van der Vaart, had meer kunnen opleveren dan één punt. HSV blijft daarmee in de gevarenzone van de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.