Van der Vaart toont goede vorm in oefentoernooi

Rafael van der Vaart is met frisse moed begonnen aan het nieuwe seizoen. De middenvelder van Hamburger SV bezorgde zijn club met een doelpunt en een assist een 3-1 overwinning in de troostfinale van de Telekom Cup tegen Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers een basisplaats had.

Zaterdag dacht Van der Vaart tegen VfL Wolfsburg ook al beslissend te zijn, maar zijn treffer werd toen afgekeurd doordat Petr Jiracek in buitenspelpositie het zicht van de keeper belemmerde. Uiteindelijk verloor HSV, na een doelpuntloos gelijkspel, die wedstrijd tijdens het nemen van de strafschoppen waardoor zondag slechts de troostfinale van het prestigieuze oefentoernooi restte.

In dat duel toonde Van der Vaart, die het WK miste door een kuitblessure, zijn klasse. Al in de derde minuut gaf hij de voorzet op Jacques Zoua, die via de lat en de rug van doelman Christofer Heimeroth zorgde voor de openingstreffer. In de 21ste minuut tekende Van der Vaart zelf met een schot van 25 meter voor de tweede Hamburgse treffer, nadat Raffael namens Mönchengladbach de stand gelijk had getrokken.

Het doelpunt van de aanvoerder van HSV, die na rust niet terugkeerde op het veld, bleek genoeg voor de overwinning van zijn ploeg, die via Kerem Demirbay de score nog verder uitbouwde. Het seizoen van HSV begint officieel op 18 augustus met een bekerwedstrijd tegen Energie Cottbus. Het eerste competitieduel staat vijf dagen later gepland, als de ploeg op bezoek gaat bij 1. FC Köln.