Van der Vaart schuldbewust na 'brutalo-foul'  

Reacties

Rafael van der Vaart beleefde zondag een nare middag in Bremen. De aanvoerder van Hamburger SV maakte ook zijn excuses aan Jannik Vestergaard, het slachtoffer van zijn onbesuisde actie.

Van der Vaart schuldbewust na 'brutalo-foul'  

Van der Vaart stapte zondag met een bijzonder slecht humeur de HSV-bus in. De onnodige nederlaag bij Werder Bremen (1-0) speelde nog in zijn hoofd, maar ook een smerige overtreding van hemzelf was in zijn gedachten. In Duitsland werd gesproken van een brutalo-foul.

In een poging een fout van Cléber goed te maken raakte Van der Vaart al na een kwartier tegenstander Jannik Vestergaard vol op diens rechterknie. Het ging niet om een bewuste actie, zo vertelde de Oranje-international tegen Bild. Maar het maakte hem daardoor niet minder schuldbewust.

Spijt
'Het spijt me voor Jannik. Het was een harde overtreding van mij. Ik heb hem niet zien aankomen. Ik wilde de bal koste wat het kost pakken en heb hem daarbij flink geraakt', aldus Van der Vaart, die ontsnapte aan een kaart voor zijn actie.

Vestergaard moest in de 23ste minuut het veld ruimen met een knieblessure. Van der Vaart wilde na afloop weten hoe het met de Deen ging. 'Ik hoop dat Jannik snel weer op de been is en niet lang uit de roulatie zal zijn', zei de HSV-aanvoerder. Maandag kwam het resultaat van het onderzoek: Vestergaard staat twee weken buitenspel met de knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.