Van der Vaart passeert Zlatan, fan Atlético klaagt UEFA aan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Vaart passeert Zlatan, fan Atlético klaagt UEFA aan

'Ik heb nog steeds contact met Ronald Koeman.'
Virgil van Dijk speelt zondag met Southampton tegen het Everton van zijn oude manager Ronald Koeman. De 25-jarige verdediger spreekt nog regelmatig met de man die hem naar de Premier League haalde. 'Maar waar het over gaat, is iets tussen hem en mij. Ik ben hem erg dankbaar, maar nu werkt hij voor Everton. Ik was verrast dat hij vertrok, maar het is zijn beslissing en die kan ik voor een gedeelte wel begrijpen.' (Sky Sports)

'Ik trok het slecht toen ik Arturo Vidal op de massagetafel zag liggen. Zijn enkel is tijdens zijn vlucht vanuit Chili ontploft. En wij betalen de rekening.'
Karl-Heinz Rummenigge heeft nog maar eens zijn onvrede geuit over de blessure van Arturo Vidal. Die keerde ondanks zijn adviezen geblesseerd terug van de WK-kwalificatieduels met Chili en kan nu niet in actie komen voor Bayern München. Over aanvoerder Philipp Lahm was de bestuursvoorzitter van Bayern Müchen juist lovend. 'In de toekomst zie ik in hem een sportief directeur, maar nu moet hij eerst nog even voetballen.'

Paul Merson looft Chelsea-manager Antonio Conte voor zijn aanpak bij de Engelse club. De Londenaren doen bovenin mee in de Premier League en de oud-middenvelder van Arsenal geeft ze een goede kans op de titel, met 'Franz Beckenbauer' achterin. Merson vindt verdediger David Luiz erg op de Duitse legende lijken. 'Ze zijn in vorm sinds Conte een nieuw systeem gebruikt, ze lijken onverslaanbaar', zegt Merson tegen The Daily Star.

'Vincent Janssen was in de Eredivisie een fysiek sterke spits. Maar hier heeft hij die voorsprong niet meer.'
Ronald Koeman is bezig aan zijn derde seizoen in de Engelse Premier League. De manager van Everton ziet duidelijke verschillen met de Nederlandse Eredivisie en snapt waarom Nederlandse spelers vaak moeilijk kunnen aanhaken in Engeland. 'Daarom geloof ik ook dat er fysiek nog veel te winnen is in Nederland. Kunnen voetballen is één ding, maar kun je het ook onder de grootst mogelijke druk, in de competities van Engeland, Duitsland of Spanje? Dat aspect is gewoon trainbaar. Als er ergens veel terreinwinst valt te boeken in Nederland, dan is het daar. Zonder het voetbal uit het oog te verliezen, uiteraard.' (AD)

• Sky Sports vroeg Rafael van der Vaart een dreamteam samen te stellen van de spelers met wie hij heeft samengespeeld. Dat was een lastige keuze, want de middenvelder van FC Midtjylland heeft heel wat illustere ploeggenoten gehad. Over Jaap Stam hoefde hij niet lang na te denken. 'Zelfs Zlatan Ibrahimovic was een beetje bang van hem.' De Zweed ontbreekt op zijn beurt. 'Ik heb met zoveel geweldige spitsen gespeeld, maar Patrick Kluivert was voor mij de allerbeste. Hij had het oog van een nummer 10.'

Bron: Sky Sports.
Bron: Sky Sports.

'Waarom zou ik al stoppen?'
Francesco Totti is inmiddels veertig jaar oud en heeft een aflopend contract met AS Roma. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak dat de clubicoon na dit seizoen stopt. 'In het voetbal is niets zeker. Ik was vorig jaar al afgeschreven, maar ik geloof in mezelf. Ik heb nog steeds veel te bieden en voel me goed. (Sky Italia)

'Ik heb in mijn bed soms keihard liggen janken.'
Uli Hoeness hield vrijdagavond bij de ledenvergadering van Bayern München een emotionele toespraak. De weer als voorzitter herkozen oud-international raakte geëmotioneerd van alle steun die hij kreeg, terwijl hij zijn gevangenisstraf wegens belastingontduiking uitzat. Hij kreeg naar eigen zeggen wel 5000 brieven. 'In het weekend, als je veertig uur achter elkaar zit opgesloten, heb ik die brieven vaak gelezen.' En dat emotioneerde hem.

'Ik heb je al meer dan eens verteld dat Messi bij Barcelona zal blijven. Hij zal zijn carrière daar afsluiten'
Pep Guardiola werd gevraagd naar de toekomst van Lionel Messi, die zijn tot 2018 lopende contract met Barcelona nog altijd niet verlengd heeft. De manager van Manchester City twijfelt er echter niet aan dat de 29-jarige Argentijn in Camp Nou blijft. 'Dat is mijn wens. Ik hoop dat hij van begin tot eind bij Barcelona speelt.'

• Van technicus op het middenveld naar aanvallende linksback. Daley Sinkgraven maakte bij Ajax in korte tijd een metamorfose mee. Op het overvolle middenveld kreeg hij geen kans en dus besloot trainer Peter Bosz om hem om te vormen tot linksback. 'Ik snap wel dat mensen in mij geen bikkelaar zien. Simpelweg omdat ik zelden zo gespeeld heb. In mijn rol op het middenveld kom je daar gewoon niet aan toe. Maar in de jeugd bij Heerenveen kon ik dat ook hoor, fel en agressief op de bal spelen. Wat dat betreft is de omschakeling minder groot dan de buitenwereld wellicht denkt.' (AD)

'Ik ben niet actief op social media, heb denk ik één keer in mijn hele leven iets geplaatst. En dat komt door sommige bedreigingen van seksueel geweld en zelfs de dood.'
• Voor velen staat Eva Carneiro bekend als de bloedmooie ex-fysiotherapeute van Chelsea. Vorig jaar vertrok ze bij de Londense club en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Ze kreeg zelfs doodsbedreigingen. 'Seksisme is de vorm van discriminatie die het minst tegengegaan wordt. Antisemitisme en andere racistische leuzen worden over de hele wereld geroepen, dat is met seksisme minder. Het is inmiddels al uitgebreid geaccepteerd dat het voetbal een discriminatie-probleem heeft.' (The Daily Telegraph)

'Als jij naar de bioscoop gaat en er is geen geluid, krijg je je geld terug.'
• Wat doe je als je favoriete ploeg in jouw ogen onterecht de finale van de Champions League verliest? Balen, huilen, een nachtje over slapen, of gewoon naar de rechter stappen. Dat doet José Antonio Campon, supporter van Atlético Madrid. Hij wil dat de UEFA hem een schadevergoeding betaalt omdat Real Madrid in de finale in mei een doelpunt maakte in buitenspelpositie. Sergio Ramos opende na een kwartier de score in het duel dat Atlético uiteindelijk na strafschoppen verloor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.