Van der Vaart: 'Misschien is het beter dat ik vertrek'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft er vrede mee dat hij na dit seizoen moet vertrekken bij Hamburger SV. De 32-jarige middenvelder kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

Van der Vaart: 'Misschien is het beter dat ik vertrek'

En dus komt er na drie seizoenen een einde aan de tweede periode van Van der Vaart in Hamburg. Zelf zag de 109-voudige international het al aankomen. 'Het is geen probleem en geen verrassing voor mij', zegt hij in gesprek met Bild. 'Misschien is het ook beter zo voor beide partijen. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.'

HSV sloot de verloren zoon in de zomer van 2012 na vier jaar weer in de armen. De ex-Ajacied had in de twee seizoenen daarvoor indruk gemaakt bij Tottenham Hotspur, dat hem in 2010 voor vijftien miljoen euro had verlost van zijn reserverol bij Real Madrid. Deze jaargang kwam Van der Vaart ook steeds minder vaak aan spelen toe bij HSV; hij maakte maar in drie competitiewedstrijden de negentig minuten vol.

HSV staat zestiende in de Bundesliga en strijden tegen degradatie is niet waar een type speler als hijzelf het best bij gedijt. Bovendien hikte HSV aan tegen het miljoenensalaris dat Van der Vaart opstreek. Zijn naderende vertrek heeft zijn band met de club niet aangetast, zo lijkt het. 'Ik zal tot de laatste seconde, tot mijn laatste adem, alles voor mijn HSV geven', zo klinkt het uit de mond van de begaafde linkspoot.

Toekomst
Waar de toekomst van Van der Vaart na dit seizoen ligt, is nog niet duidelijk. Een transfer naar de Verenigde Staten lijkt het meest waarschijnlijk. Sporting Kansas City flirt nadrukkelijk met een komst van de Heemskerker. Ajax-coach Frank de Boer sloot in een eerder stadium een terugkeer van Van der Vaart eveneens niet uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.