Van der Vaart met HSV onderuit tegen Manchester City

Reacties

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond niet kunnen voorkomen dat zijn Hamburger SV onderuit ging tegen Manchester City. In Abu Dhabi was de Engelse topclub met 2-0 te sterk.

Van der Vaart met HSV onderuit tegen Manchester City

Het vriendschappelijke duel in de Verenigde Arabische Emiraten was redelijk in evenwicht. Zowel de nummer twee van Engeland als de nummer veertien van Duitsland kreeg voldoende kansen om voor de rust al de score te openen.

Rafael van der Vaart legt aan voor de vrije trap, maar zijn inzet wordt gekraakt door de muur.
Rafael van der Vaart legt aan voor de vrije trap, maar zijn inzet wordt gekraakt door de muur.

Ook Van der Vaart kwam een paar keer in kansrijke positie, maar zijn schoten uit de tweede lijn en zijn vrije trap net buiten het strafschopgebied waren niet gevaarlijk genoeg om het doelman Willy Caballero echt moeilijk te maken. De captain van HSV werd na ruim een uur naar de kant gehaald door trainer Joe Zinnbauer. Vlak daarvoor had Stevan Jovetic de score geopend na een fraaie lange bal van George Evans.

Manager Manuel Pellegrini bracht aanvaller Sergio Agüero in de slotfase in de ploeg. De Argentijn kreeg een staande ovatie van de aanwezige fans, maar slaagde er niet in om het net te vinden. Dat lukte zijn collega-aanvaller Edin Dzeko wél. De boomlange aanvaller bepaalde vlak voor tijd de eindstand met een bekeken schot in de lange hoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.