Van der Vaart: 'Maanden terug al besloten niet te blijven'

Reacties

Het nieuws dat al maanden een publiek geheim was, werd zaterdag officieel. Rafael van der Vaart vertrekt komende zomer bij Hamburger SV, waar de 32-jarige middenvelder geen nieuwe contract krijgt.

Van der Vaart: 'Maanden terug al besloten niet te blijven'

Van der Vaart had echter zelf al eerder de knoop doorgehakt. 'Het ligt inderdaad een beetje anders dan gemeld', vertelt de 109-voudige Oranje-international. 'De waarheid is dat ik maanden terug al had besloten niet bij HSV te blijven, ik zoek een andere uitdaging. En ook HSV heeft behoefte aan een frisse wind.'

'Je kunt dus stellen dat we het in gezamenlijk overleg hebben besloten', vervolgt Van der Vaart. 'Misschien dat het nieuws voor mij nu wat lullig overkomt. Maar het ideale tijdstip om dit naar buiten te brengen bestaat niet. In de situatie waarin Hamburger SV momenteel verkeert, is het niet echt lekker als ik zelf zou roepen dat ik vertrek.'

Met HSV strijdt Van der Vaart ook dit seizoen tegen degradatie. Met nog acht duels voor de boeg staan de Noord-Duitsers op de zestiende plaats, die aan het einde van dit seizoen deelname aan de play-offs om promotie/degradatie betekent. Hekkensluiter VfB Stuttgart heeft slechts twee punten minder.

In de periode 2005-08 was Van der Vaart dertig keer trefzeker namens HSV in 74 competitieduels, waarmee hij een transfer naar Real Madrid verdiende. In de zomer van 2012 keerde de middenvelder terug naar Hamburg, maar haalde hij nooit meer het niveau van zijn eerste tijdperk.

Van der Vaart komt in de nieuwe editie van Voetbal International uitgebreid aan het woord over zijn huidige situatie en zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.