'Van der Vaart krijgt nu nog meer verantwoordelijkheid'

Rafael van der Vaart moet Hamburger SV als nieuwe aanvoerder probleemloos naar het einde van het seizoen leiden. Trainer Thorsten Fink valt terug op de dertigjarige Oranje-international, omdat andere spelers verzaken.

'Van der Vaart krijgt nu nog meer verantwoordelijkheid'

'Hij moet nu een voorbeeld zijn voor anderen en nog meer verantwoordelijk nemen', legt Fink zijn keuze uit in Duitse media. Van der Vaart volgt Heiko Westermann op. 'De verantwoordelijkheid werd hem teveel. Het lukt hem momenteel niet om zijn eigen niveau vast te houden en zich ook nog met allerlei andere dingen te bemoeien.'

Met Van der Vaart als nieuwe Kapitän moet HSV het seizoen waardig afsluiten. Die Hanseaten staan na een serie van drie opeenvolgende nederlagen (waaronder de 9-2 oorwassing tegen Bayern München) momenteel elfde, maar hebben met 38 punten nog altijd uitzicht op een Europa League-ticket.

Gras vretenFink stelt zijn selectie echter nog een ander doel voor ogen. 'Alleen degenen die voor deze club bereid zijn het gras op te vreten, mogen ook na de zomer blijven. Alleen zij die dat laten zien staan hier in het nieuwe seizoen nog op het trainingsveld. Zij die niet alles geven voor de club en alle mensen die hier werken, kunnen op zoek naar een andere club', aldus de veeleisende Fink.

En dat alles met het oog op komend seizoen. 'Ik heb dit al veel te lang aan moeten zien. Als er niet iets drastisch gaat veranderen, komen we simpelweg niet verder', besluit Fink, die daarmee bijval geeft aan de uitlatingen van Marcell Jansen. De 27-jarige linksback uitte dinsdag al kritiek op zijn jongere teamgenoten door hun instelling en gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel te laken.

Aan onder anderen Van der Vaart de taak hen dat bij te brengen. Zaterdag moet HSV beterschap tonen in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen