Van der Vaart krijgt de kans om Gullit de mond te snoeren

Reacties

In zijn missie om Hamburger SV te behoeden voor de eerste degradatie uit de Bundesliga ooit, doet trainer Bruno Labbadia weer een beroep op Rafael van der Vaart. De 32-jarige aanvoerder is weer in ere hersteld als nummer 10, in de rug van spits Pierre-Michel Lasogga.

Van der Vaart krijgt de kans om Gullit de mond te snoeren

HSV is momenteel de nummer laatst in Duitsland met 25 punten uit 28 duels. Het deze week aantreden van Labbadia, die eerder tussen 2009 en 2010 ook al eens trainer was in Hamburg, was al het zoveelste hoofdstuk in het verhaal van de dolende Bundesliga-dino.

Dit seizoen begon HSV met Mirko Slomka, die in september plaats moest maken voor Joe Zinnbauer. Die werd op 22 maart ook weer aan de kant geschoven, waarna bekend werd dat technisch directeur Peter Knäbel tot het einde van het seizoen de eindverantwoordelijke zou zijn. Na twee duels (een 4-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen en een 2-0 verlies tegen VfL Wolfsburg) heeft de club nu de hulp van Labbadia in geroepen. 

En waar Zinnbauer en Knäbel Van der Vaart dus niet opstelden, gaat Labbadia dat zondag op bezoek bij Werder Bremen wel weer doen. 'Ik heb hem verteld dat ik geen rare dingen wil zien, maar simpelweg zijn beste voetbal', zo duidde de HSV-coach de rol van de Nederlander in de aankomende Nord-derby.

Gullit
Ondanks het geloof dat Labbadia heeft in de 109-voudig Oranje-international, krijgt hij al het gehele seizoen volop kritiek. Uitgerekend een landgenoot deed daar vandaag een schepje bovenop. Ruud Gullit sprak als analyticus met Hamburger Morgenpost  en kwam tot de conclusie dat Van der Vaart al op 32-jarige leeftijd op zijn laatste benen lijkt te lopen. 'En dat is enorm treurig. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt', zo besloot Gullit over de middenvelder, die in Hamburg over een aflopende verbintenis beschikt. Aan Van der Vaart de taak zijn criticasters het zwijgen op te leggen en HSV bij de hand te nemen in de strijd om handhaving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.