Van der Vaart: 'Kan nog steeds die magische ballen geven'

Reacties

Zijn comeback tegen FC Kopenhagen markeerde zondag het einde aan een 'klotetijd' bij FC Midtjylland. Rafael van der Vaart zag dat hij nog steeds 'de magie' heeft.

Van der Vaart: 'Kan nog steeds die magische ballen geven'

'Het was fantastisch om in dit kalenderjaar de eerste minuten te maken', zei Van der Vaart (34) in de Deense media na zijn comeback in de hoofdmacht van FC Midtjylland. Als invaller maakte hij zondag een klein kwartier vol. Kort voor tijd bereidde hij tegen FC Kopenhagen met een fraaie dieptepass de eretreffer van Gustav Wikheim voor.

De aanvallende middenvelder zag daarin het bewijs dat hij het nog kan. 'Als ik me lekker voel en fit ben, dan kan ik nog steeds die magische passes geven. Maar het is afhankelijk van mijn lichaam. Nu voelt het goed. Het was dan ook goed te zien dat ik het nog kan. Hopelijk sta ik nu aan de vooravond van betere tijden.'

FC Midtjylland heeft dit seizoen lang niets aan topaanwinst Van der Vaart gehad. Door fysieke ongemakken is zijn inbreng beperkt gebleven tot vijftien duels, waarbij hij geen enkele keer de negentig minuten volmaakte. 'Het was een klotetijd. Je wil spelen en het team helpen, maar als je lichaam niet meewerkt dan is dat frustrerend', aldus Van der Vaart over zijn maandenlange absentie.

Trainer Jesse Thorup was gelukkig met de inbreng van Van der Vaart. 'Hij toonde het inzicht te hebben om spelers voor het doel te zetten. Dat kan een van de rollen zijn voordat hij kan strijden voor een basisplaats', aldus de coach, die met FC Midtjylland nog twee ijzers in het vuur heeft voor een Europees ticket. Naast de kampioenspoule wacht begin mei de halve finale van de Deense beker tegen Brøndby IF.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.