Van der Vaart: 'Ik blijf de penalty's bij HSV nemen'

Rafael van der Vaart is ondanks zijn gemiste penalty van woensdag niet van plan de strafschoppen bij Hamburger SV aan iemand anders te laten. Zaterdag ontvangt de Oranje-international met HSV in eigen huis Hannover 96, in de Europa League tegenstander van FC Twente.

Van der Vaart: 'Ik blijf de penalty's bij HSV nemen'

'Ik blijf de penalty’s nemen', vertelt Van der Vaart aan Bild. 'Alleen als ik me op dat moment niet zeker voel, heb ik liever dat iemand anders het doet.' Woensdag miste de Nederlander een strafschop waarna hij tot overmaat van ramp Borussia Mönchengladbach met tien man terug zag komen tot 2-2. Van der Vaart had eerder dat duel op zeer fraaie wijze de score geopend.

In Duitsland staat het treffen van zaterdag deels in het teken van de clash der spelmakers: Van der Vaart aan de ene kant en Szabolcs Huszti aan de andere kant. De Hongaar was bij liefst tien van de veertien Hannover-goals dit seizoen direct betrokken (zeven assists, drie goals).

'Een zeer fijne voetballer', vindt ook Van der Vaart. 'Hij kan met een pass een wedstrijd beslissen. Van dat soort voetballers zouden er meer moeten zijn. Ik kijk ernaar uit om tegenover hem op het veld te staan.'

De Hongaar heeft op zijn beurt ook lovende woorden voor Van der Vaart. 'Een superspeler. Hij heeft bij Tottenham Hotspur gespeeld en heeft honderd interlands voor Nederland achter zijn naam. Dat zegt alles. Maar HSV is niet alleen maar Van der Vaart. Eén man kan veel doen, maar niet alles', besluit de Hongaar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's