Van der Vaart: 'Enorm teleurgesteld dat ik niet naar WK ga'

Reacties

De kuitblessure van Rafael van der Vaart is niet alleen een gemis voor het Nederlands elftal, ook de 31-jarige middenvelder zelf baalt vanzelfsprekend van zijn afwezigheid. Dat heeft hij laten weten via Twitter en Facebook.

Van der Vaart: 'Enorm teleurgesteld dat ik niet naar WK ga'

'Zoals jullie vast kunnen begrijpen ben ik enorm teleurgesteld dat ik niet meega naar het WK', bracht Van der Vaart woensdagmiddag naar buiten via zijn Facebook-account. Voor de 109-voudige international is het WK 2014 het eerste grote eindtoernooi dat hij mist sinds hij een vast lid is van de Oranje-selectie.

Van der Vaart beleefde een moeizaam seizoen bij Hamburger SV, waarmee hij via de play-offs maar net ontsnapte aan degradatie naar de Tweede Bundesliga. Het deed hem daarom goed zich te melden in Portugal, waar het Nederlands elftal zich afgelopen week voorbereidde op het WK van volgende maand in Brazilië.

 'Het was heerlijk om weer bij Oranje te zijn en ik keek er naar uit om samen met het team wat moois neer te zetten in Brazilië', aldus Van der Vaart, die op het EK 2012 de laatste goal op een groot toernooi voor Oranje maakte (Portugal, 1-2). Destijds kon hij uitschakeling in de poulefase niet voorkomen. Nu hoopt hij op een betere prestatie. 'Ik wens het team een succesvol en prachtig WK toe.'

Door het wegvallen van Van der Vaart heeft bondscoach Louis van Gaal nog slechts twee spelers over voor de nummer 10-positie. Wesley Sneijder heeft zijn basisplaats heroverd vanwege een sterk laatste half jaar bij Galatasaray. Georginio Wijnaldum maakte na de revalidatie van zijn rugblessure dusdanig veel indruk tijdens de trainingsstage dat hij waarschijnlijk meegaat als eventuele vervanger van Sneijder.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.