Van der Vaart baalt van Deens debuut FC Midtjylland

Door het gelijkspel bij Viborg FF is de maand augustus voor FC Midtjylland zonder zege gebleven. Rafael van der Vaart voelt zich schuldig.

Na zijn Europese debuut voor FC Midtjylland tegen Osmanlispor heeft Van der Vaart zondag ook zijn eerste minuten gemaakt in de Deense competitie. Tegen Viborg FF (0-0) kwam hij in de 78ste minuut in het veld.

Het debuut in de Super Liga leverde Van der Vaart gemengde gevoelens op. 'Ik ben blij mijn eerste minuten te hebben gespeeld in Denemarken, maar ik had ook moeten scoren', vertelde de aanvallende middenvelder op de clubsite. 'Het was een prima kans, die ik normaal gesproken benut. Het is zonde. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik heb gespeeld. Het ging ook goed.'

Mede door de misser van Van der Vaart wacht FC Midtjylland al zeven duels op een overwinning. Op 31 juli werd ten koste van Silkeborg de laatste zege geboekt. Na de interlandperiode is het duel met Esbjerg fB op 9 september de volgende kans op een succes.