Van der Struijk gaat voor avontuur bij Dundee United

Reacties

Frank van der Struijk zet zijn carrière voort bij Dundee United. De rechtsback tekent voor een jaar bij de Schotten, waar hij Nick van der Velden weer tegenkomt.

Van der Struijk gaat voor avontuur bij Dundee United

Van der Struijk (31) zat zonder club nadat eind afgelopen seizoen zijn contract bij Willem II niet werd verlengd. Hij dacht bijna aan stoppen, totdat hij onverwacht een aanbieding kreeg van Dundee, dat uitkomt op het tweede niveau.

'Ik had voor mezelf een deadline gesteld. Als daarvoor geen club zou komen, hield het voor mij op. Dan ging ik wel ergens in de hoofdklasse spelen', laat Van der Struijk weten aan VI.

Via Van der Velden kwam Dundee uit bij Van der Struijk. 'Hij vroeg al eerder of Dundee niks voor mij was. Hij was erg positief over de club. Ik zei dat ik vanzelf wel iets zou horen. Een paar dagen geleden werden ze concreet. Ik had het niet meer verwacht, maar ik ben Nick erg dankbaar.'

Afronden
Van der Struijk vliegt zondag naar Schotland om de transfer af te ronden. Hij kan zich vinden in de eenjarige verbintenis. 'Als het goed bevalt, kan het altijd worden verlengd. We moeten van beide kanten kijken of het bevalt. Het is voor mij allemaal nieuw in Schotland.'

Voor de rechtsback is het zijn eerste buitenlandse avontuur. Tot nu toe kwam hij alleen uit voor Willem II en Vitesse. 'Schotland is niet het warmste land, maar wel vergelijkbaar met Nederland. Net als Dundee een beetje op Willem II lijkt. Er kunnen vijftienduizend mensen in het stadion en bij de club heeft iedereen een warm hart.' (Sander Janssen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.