Van der Sar krijgt rust, Man Utd incasseert treffer

Zonder Edwin van der Sar heeft Manchester United op Old Trafford een tegentreffer moeten incasseren. Consequenties had de goal van Blackburn Rovers niet. United won met 2-1.

Van der Sar krijgt rust, Man Utd incasseert treffer

Van der Sar is dicht bij een nieuw Europees record, maar moet voor het bereiken van die mijlpaal geduld hebben. Met het Champions League-duel met Internazionale in het achterhoofd had manager Alex Ferguson zijn eerste doelman rust gegund.

Tegen Blackburn Rovers verdedigde Tomasz Kuszczak het doel van Manchester United. De Poolse keeper hield zijn doel niet schoon. Na ruim een half uur scoorde Roque Santa Cruz door de goalie knap te omspelen na een steekpass van André Ooijer.

Voor Manchester United had de zeldzame tegentreffer geen gevolgen. Door toedoen van Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo bleven The Mancunians op titelkoers. De winnende treffer van de Portugees was fenomenaal. Van de linkerkant van het strafschopgebied ramde hij een vrije trap hard over de Blackburn-muur.

Manchester United leidt de Premier League voor Liverpool, dat zondag de achterstand met een zege op Manchester City tot vijf punten kan terugbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen